Scram C Baby gaat op de commerciële tour

“We zijn op zoek naar een manager”

Fiona Fortuin ,

Sinds 1992 doen ze het al zonder, maar het is tijd voor verandering voor Scram C Baby. “We gaan op de commerciële tour”, vertelt zanger John Cees Smit in Dubbel Check. "Het is vanaf nu ernst, we zijn op zoek naar een manager."

“We zijn op zoek naar een manager”

Sinds 1992 doen ze het al zonder, maar het is tijd voor verandering voor Scram C Baby. “We gaan op de commerciële tour”, vertelt zanger John Cees Smit in Dubbel Check. “Het is vanaf nu ernst, we zijn op zoek naar een manager. Geert (bassist) heeft korte lijntjes met de faculteit Economie, we hebben voorgesteld om een onderzoek hier aan te koppelen. Daar is enthousiast op gereageerd. De hoogtijdagen voor Scram C Baby komen er aan.”

In september moet het nieuwe, achtste, studioalbum uitkomen. Voor die tijd moet de nieuwe manager gevonden zijn. Alle nummers voor dit album zijn compleet, de band wil wel nog een paar dagen de studio in.  “Voor de live energie”, vertelt de zanger. Om hem vervolgens wederom via Excelsior (John Cees: “Daar gaan we wel van uit”) en ook in Japan via Vroom Sound Records uit te brengen.

Scram C Baby werd vorig jaar benaderd door het Japanse label voor een Japanse release van The Thing That Wears My Ring. John Cees: “Het album heeft het prima gedaan. Maar de cd-verkoop is in Japan in elkaar gezakt. Daar hebben ze meer last van de recessie dan elders, heb ik begrepen. Het is nog altijd de bedoeling dat we naar Japan gaan voor een tour. We willen een package deal sluiten met een andere band, om het voor zalen voordeliger te maken. Dat blijven tenslotte ook bedrijven.”

Het door John Cees omschreven ‘sexy rock ’n roll’- album komt in september uit. Wil je Scram C Baby zien spelen voordat ze vertrekken naar verre landen als Canada en Amerika –“daar mogen we in ieder geval weer terugkomen”, ga dan naar Oerol op Terschelling. John Cees: “Net als vorig jaar spelen we weer bij Conny en Jan in Vijfpoort. Een betere plek is er niet.”