Nieuwe camping brengt Pinkpop over de stadsgrenzen Nieuwe camping brengt Pinkpop over de stadsgrenzen

Gloednieuwe camping D niet in Landgraaf maar in Heerlen

, Marijke Ursem

Nieuwe camping brengt Pinkpop over de stadsgrenzen

Gloednieuwe camping D niet in Landgraaf maar in Heerlen

Marijke Ursem ,

Pinkpop heeft dit jaar weer een camping D en gaat daarmee over de stadsgrenzen. Deze ligt namelijk niet in het vertrouwde Landgraaf, maar in Heerlen. De toegangskaarten voor het festival zijn bijna uitverkocht, en er heeft nog niemand afgezegd. Ook de voorbereidingen gaan volgens Smeets ‘beangstigend goed’. Als kers op de verjaardagstaart komen er vrijdag 15 mei ook nog twee dubbel cd’s uit met hoogtepunten.

Gloednieuwe camping D niet in Landgraaf maar in Heerlen

“Ik begin er bijna bang van te worden, zo goed gaat het met de voorbereidingen. Meestal komen mensen nu al naar me toe met dingen die niet goed gaan, of niet door gaan, maar dat is nog steeds niet het geval”, vertelt Jan Smeets.

Dit jaar zijn er weer vier campings tijdens Pinkpop. Er komt voor het eerst in jaren weer een Camping D. “Camping D valt niet te vergelijken met die van een aantal jaar terug. Er is plaats voor 10.000 mensen, je kunt in het weiland naast de camping parkeren en in de aangrenzende sporthal zijn er van 23 uur tot 3 uur ’s ochtends dj’s zodat er nog even doorgefeest kan worden.” Het meest opvallende: de nieuwe D is niet in Landgraaf maar in Heerlen. “Maar het is maar tien minuten lopen hoor, en er gaan de hele dag door pendelbussen.”

Een jubileum vraagt zoals altijd om ‘het beste van’-verzamelingen. Omdat er in 40 jaar Pinkpop zo veel bijzondere momenten voorbij zijn gekomen verschijnen er vrijdag maarliefst twee dubbel cd’s. Een met studio opnames van internationale acts en op de andere alleen maar live registraties op Pinkpop van Nederlandse artiesten. “Er staat alleen maar bijzonder materiaal op. De een nog beter dan de ander. Neem nou het optreden van Herman Brood in 1988. Hij vroeg toen aan het publiek wat ze er van zouden vinden als hij op dat moment zelfmoord zou plegen en het hele publiek schreeuwde: ‘yeah!’. Daar krijg ik echt kippenvel van.”

Wie nog een kaartje wil kopen moet snel zijn, want die zijn er bijna niet meer. “Er zijn nog maar 5.000 weekendkaarten en 5.000 dagkaarten voor de zondag. Wie slim is koopt nog snel een weekendkaart want dan kun je ook Bruce Springsteen en The Killers gewoon zien.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12