Mojo: "Kaartverkoop via Eventim kent mate van geluk" Mojo: "Kaartverkoop via Eventim kent mate van geluk"

Mojo en Eventim werken aan ontwikkeling virtuele wachtrij

, Marijke Ursem

Mojo: "Kaartverkoop via Eventim kent mate van geluk"

Mojo en Eventim werken aan ontwikkeling virtuele wachtrij

Marijke Ursem ,

“Als je een kaartje wilt bemachtigen voor een optreden van een grote artiest heb je een mate van geluk nodig”, legt Marjanne Manders van Mojo uit. Het ligt volgens haar in ieder geval niet aan de snelheid van je computer of internet. Om meer inzicht te geven in de kans op kaarten werken Mojo en Eventim op dit moment aan de ontwikkeling van een virtuele rij.

Mojo en Eventim werken aan ontwikkeling virtuele wachtrij

De tijd dat je midden in de nacht met je slaapzak voor het Postkantoor ging liggen, is al lang voorbij. En dat zal ook nooit meer terugkomen. Wat betreft concerten van Mojo in ieder geval. Jammer volgens velen, want sinds deze concertkaarten alleen nog online en telefonisch te koop zijn, hebben veel mensen het idee dat de kans op het bemachtigen van een kaartje is geslonken tot een lot uit de lotterij. Zeker met populaire, grote concerten roept het nieuwe systeem van Live Nation vragen op. Heeft het nog wel baat om ruim voor aanvang van de voorverkoop met de muis in de hand klaar te gaan zitten?

Marjanne Manders van Mojo geeft toe dat de voorverkoop via internet een mate van geluk kent. “Ja, dat is wel zo. Men heeft het gevoel dat ze er vroeger meer grip op hadden. Ik snap dat er mensen zijn die dat vervelend vinden, maar toen we overstapten van elf voorverkoopadressen naar 300 en tegelijkertijd de verkoop via internet, was dat eigenlijk ook al zo.” En volgens Manders is het in ieder geval niet afhankelijk van de snelheid van je internet. “Iedereen heeft even veel kans op kaarten. Het maakt daarbij niet uit of je snelle of langzame computer hebt.”

Toch hebben veel mensen het gevoel dat de voorverkoop via Eventim niet eerlijk verloopt. “Dat is absoluut niet het geval. Er is net als in het verleden gewoon een wachtrij, maar dan online. Alleen kun je hem nu niet zien. Daarom werken we aan een virtuele rij. Wanneer je dan als 60.000ste inlogt en er zijn maar 50.000 kaarten beschikbaar, dan weet je dat het eigenlijk geen zin heeft om te wachten.” Ook is er op de website een bestelhandleiding geplaatst.

Tijdens topdrukte kan het wel zo zijn dat de betaling trager verloopt dan gebruikelijk. Manders: “Maar dat is met Kerst in de supermarkt ook zo, dan willen veel mensen tegelijkertijd een transactie doen en dat gaat het iets minder snel. Met iets meer geduld werkt het altijd. Het is in ieder geval niet de bedoeling dat mensen dan op F5 gaan drukken, want dan vervalt de betaling omdat het scherm helemaal opnieuw geladen wordt.” 

Dat mensen na verloop van een paar minuten uit het systeem worden gegooid, is volgens haar niet het geval. “Het kan wel zo zijn dat een concert eerst de stempel uitverkocht heeft en later weer niet. Dat komt doordat reserveringen en transacties niet altijd binnen de vastgestelde tijd worden afgerond. Dan komen de kaarten weer vrij. En als iemand tegen problemen aanloopt raad, ik mensen aan contact op te nemen met Eventim of met ons.” 

Mojo zegt overigens nog relatief weinig klachten over het nieuwe systeem binnen te krijgen. “Met U2 ging het mis, toen waren er 120.000 mensen die tegelijkertijd kaarten wilden kopen, maar dat is een incident. Ieder jaar hebben we ongeveer 200 concerten en het gaat met de voorverkoop eigenlijk altijd goed”, vertelt Manders. “Van die 200 concerten zijn er ook maar een stuk of tien die in een ochtend uitverkopen.”

Voor het concert van U2 zijn ondertussen weer kaarten 
beschikbaar. Daar is een tweede concert bijgekomen dat nog niet is uitverkocht.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12