Film Kyteman's Hiphop Orkest op Pinkpop voor 3VOOR12 en maak kans op een Lowlandskaart Film Kyteman's Hiphop Orkest op Pinkpop voor 3VOOR12 en maak kans op een Lowlandskaart

3VOOR12 experimenteert met nieuw concept: Film It Yourself

, Ron van der Sterren

Film Kyteman's Hiphop Orkest op Pinkpop voor 3VOOR12 en maak kans op een Lowlandskaart

3VOOR12 experimenteert met nieuw concept: Film It Yourself

Ron van der Sterren ,

3VOOR12 gaat het concert van Kyteman's Hiphop Orkest tijdens Pinkpop filmen met behulp van mobiele telefoons. De mobiele telefoons van de bezoeker welteverstaan. Het is de eerste grote test van Film It Yourself, het nieuwe community project van 3VOOR12.

3VOOR12 experimenteert met nieuw concept: Film It Yourself

De oplettende Twitteraar had er al lucht van gekregen: Film It Yourself, ofwel FIY, is de DIY variant van concertregistratie waar 3VOOR12 de komende maanden mee gaat experimenteren. Op Pinkpop voor het eerst samen met jullie, als we het complete concert van Kyteman's Hiphop Orkest willen vastleggen met behulp van mobiele telefoons.

Het idee is simpel: 3VOOR12 verzorgt het geluid en tegelijkertijd toestemming om te filmen. Jij filmt vervolgens tijdens het concert. Iedereen met een mobiele telefoon die ook kan filmen of een kleine fotocamera met filmoptie is goed genoeg om mee te doen. Na afloop upload je je video ofwel direct via je mobiel, of als je thuis bent via je computer.

Meedoen is nog eenvoudiger:

 

  • Upload al je filmpjes naar FIY
  • Heb je een twitter account, log dan vanaf je telefoon in bij Mobypicture en upload daarna directe vanaf je telefoon naar de groeppagina van FIY door je filmpje te taggen met #fiy
  • Geen twitter account, maak dan in twee tellen een account aan bij Mobypicture om direct naar FIY te kunnen uploaden vanaf je telefoon.

NB: iedereen die een filmpje van Kyteman's Hiphop Orkest op Pinkpop 2009 uploadt, maakt kans op een Lowlandskaart!

FIY is als idee niet nieuw. Beastie Boys en Daft Punk riepen hun fans al een keer op om concerten te filmen en verzamelden dat materiaal voor een live dvd. Het grote verschil is dat FIY een platform moet worden dat registratie op deze manier heel eenvoudig maakt. Het publiek filmt, de artiest laat het geluid opnemen en FIY brengt alles bij elkaar tot één concertregistratie.

Dat het kan, bewees een eerste beta test tijdens een optreden bij 3VOOR12RADIO Live. Daar filmden we met slechts zeven mobiele apparaten het optreden van The Horrors (zie video:)

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12