Excelsior gehts Deutsch

Samenwerking met Haldern Pop moet afzetgebied vergroten

Fiona Fortuin ,

En weer gaat Excelsior Recordings een samenwerkingsverband aan. Eerder schreven we over de deal met Goomah Music. Nu maakt het succesvolle Nederlandse label bekend in zee te zijn gegaan met het Duitse Haldern Pop.

Samenwerking met Haldern Pop moet afzetgebied vergroten

En weer gaat Excelsior Recordings een samenwerkingsverband aan. Eerder schreven we over de deal met Goomah Music. Nu maakt het succesvolle Nederlandse label bekend in zee te zijn gegaan met het Duitse Haldern Pop. Haldern Pop is een bekend Duits festival. Minder bekend is het gelijknamige label, dat volgens Excelsior medewerker Arthur van der Werf zich sinds enkele jaren sterk ontwikkelt. Artiesten als Shout Out Louds, Hjaltalin en Liam Finn zijn er ondergebracht.

Het gaat hier om een promotiedeal. “We gaan voor Haldern Pop de promotie en marketing in de Benelux doen. Op hun beurt zullen zij de promotie voor Excelsior bands op zich nemen.” De twee zijn geen vreemden voor elkaar. Eerder bracht Haldern Pop het GEM album Escapades uit. “We kennen elkaar al goed, we zijn twee gelijkgestemde geesten.”

De eerste bands die Haldern Pop zal pluggen zijn De Staat en Triggerfinger. Excelsior gaat aan de slag met William Fitzsimmons en Soundtrack Of Our Lives. De vraag of vanaf nu dan ook elk jaar een Excelsior band op Haldern Pop zal staan, kan Van der Werf niet volmondig met een ja beantwoorden. “Dat zou natuurlijk mooi zijn, maar dat hebben we niet zwart op wit staan.” 

Excelsior Recordings bestaat nu zo’n dertien jaar en groeit nog altijd. Dit jaar zal het label weer meer albums uitbrengen dan 2008. De recente samenwerkingsverbanden moeten verdere ontwikkelingen mogelijk maken. “Het is een kwestie van proberen”, legt Van der Werf uit. “Doe je niets, dan weet je dat er sowieso niets gebeurt.”