Eind mei gratis album Le Le

"Noem het geen EP, dat klinkt zo niks"

Fiona Fortuin ,

Het Amsterdamse geTALENteerde trio Le Le brengt eind deze maand een nieuw album met 'zeven of acht' nummers. "Noem het geen EP", zegt Serge Faberge in de Dubbel Check uitzending. "Dat klinkt weer zo niks."

"Noem het geen EP, dat klinkt zo niks"

Sinds een tijdje staat er een nieuwe, gratis te downloaden track van Le Le op hun MySpace: Kni Kna Knallen ('met zijn ie-a-allen, van de schuur naar de stal, knie kna knallen'). Daar blijft het niet bij. Het Amsterdamse geTALENteerde trio Serge Fabergé, Piet Par'a en Rimer London brengt eind deze maand een nieuw album met 'zeven of acht' nummers. De titel: 'Not An Album'. "Noem het geen EP", zegt Serge Faberge in de Dubbel Check uitzending. "Dat klinkt weer zo niks. Van Halen bracht twintig jaar terug ook albums uit met zeven nummers. Hij verschijnt alleen digitaal, vandaar die titel." En ook het hele album zal gratis te downloaden zijn.

De opnames voor het nieuwe album begonnen direct na de release van het debuut Flage begin 2008, vertelt Serge Faberge. "We hadden sowieso nog iets van tien tracks liggen. We zijn er toen voor gaan zitten om een selectie te maken en die verder uit te werken." Tijd en geld heeft het trio doen besluiten dit album alleen digitaal uit te brengen. "Toen we een half jaar na release Flage ook internationaal uitbrachten, merkten we dat dat eigenlijk weinig zin had. Hij was al lang en breed door iedereen gedownload. Een digitale release is meteen wereldwijd. Het kost ook veel tijd, een hoesje maken en dat soort gezeik. We willen nu iets uitbrengen."

Serge Fabergé, in paspoort Pepijn Lanen, maakt ook onderdeel uit van dat andere trio: De Jeugd van Tegenwoordig. "Dat is goed af te wisselen en we hebben een duidelijke verstandhouding. Wanneer er iets interessants voor Le Le langs komt, is dat vaak wel af te stemmen op de agenda van De Jeugd."

Eind mei zal het album verschijnen. Eerst via de iTunes Store, vertelt Pepijn, maar er komt volgens hem ook nog een gratis download. "En verwacht nog andere dingen, maar daar kan ik het fijne nog niet van vertellen. Het is een viral marketing ding. Er komt een non-muziek product waar wel ons logo op zal staan."

Download de track Kni Kna Knallen via de MySpace van Le Le.