Don Diablo eerste Nederlandse artiest met eigen iPhone app Don Diablo eerste Nederlandse artiest met eigen iPhone app

Dj overspoeld met remix opdrachten

, Ron van der Sterren

Don Diablo eerste Nederlandse artiest met eigen iPhone app

Dj overspoeld met remix opdrachten

Ron van der Sterren ,

Iedereen zoekt naar nieuwe wegen om muziek naar de luisteraar te brengen. de mobiele applicatie is de nieuwste route en Don Diablo de eerste Nederlander die hem bewandelt met zijn eigen iPhone app.

Dj overspoeld met remix opdrachten

Nine Inch Nails had er al een, Mupps moet straks een heus platform worden voor artiesten die via hun mobiele telefoon muziek willen uitdragen en communiceren met fans. Don Diablo wachtte niet en lanceerde woensdag zijn eigen iPhone app. "Dit klinkt gek, maar ik voel me als opnieuw geboren. De afgelopen maanden is er echt iets ontketend."

Het klinkt velen wellicht nog een beetje overdreven in de oren: een speciale bandapplicatie voor je mobiele telefoon. Wie wil dat? Nine Inch Nails bewees al dat de fan wel zit te wachten op directe communicatie en instant toegang tot alles wat er maar rondom een idool is te bedenken. En dat is precies wat ook de mobiele applicatie van Don Diablo biedt: chatten met andere fans, toegang tot muziek, als eerste of als enige, en contact met de artiest.

De dj is in Nederland de eerste die de handschoen oppakt op dit nog onontgonnen terrein. Opmerkelijk, want Diablo zit bij major label Sony. Juist de grote labels waren tot noch toe erg terughoudend als het gaat om de ontdekkingsreis van muziek op internet. Tel daarbij op dat de applicatie gratis is voor de fans, maar geld kost voor Diablo. Sterker nog, als de applicatie meer dan een x aantal keer gedownload wordt, moet Diablo zelf meebetalen aan de downloads. Het lijkt de omgekeerde wereld. "Het is een tricky gebied," beseft ook Diablo. " Ik ben dan ook heel blij dat ik dit mag doen van Sony."

Toch is Diablo zeker van zijn zaak. "Het klinkt gek, maar ik voel me als opnieuw geboren met dit nieuwe platform. Dit ding levert niet direct geld op, dat klopt. Maar ik heb de afgelopen maanden een les geleerd. Via een aantal blogs heb ik wat tracks laten lekken. Dat resulteerde in een nummer 1 notering op The Hypemachine. En als je daar staat, tussen namen als Kanye West, Lilly Allen en Kings Of Leon, gaan mensen zich afvragen wie die gast is. Ik heb het gevoel dat ik via deze weg een nieuwe markt heb aangeboord."
Dat het niet alleen bij vragen stellen blijft, bewijst de agenda van Diablo: "De komende maanden komen er een stuk of twintig remixes uit. Ik heb er nu twee per week staan, het is echt waanzin. Dat gaat van Iggy Pop, via Stereo MC's naar Little Man Tate tot Jacques Le Cont."

Wie de app downloadt, kan luisteren naar Diablo tracks, zijn clips bekijken,  zijn Twitter tweets lezen en chatten met andere fans. En ja, het is echt Don Diablo zelf die twittert, backstage foto´s  en videos erop zet. “Geloof me, het is makkelijker om het zelf te doen dan iemand uit te leggen wat je er op wil hebben.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12