Depeche Mode haakt definitief af voor Pinkpop Depeche Mode haakt definitief af voor Pinkpop

Jan Smeets: "Reken er maar op dat Placebo afsluit"

, Atze de Vrieze

Depeche Mode haakt definitief af voor Pinkpop

Jan Smeets: "Reken er maar op dat Placebo afsluit"

Atze de Vrieze ,

De kogel is door de kerk: Depeche Mode speelt zondagavond niet op Pinkpop. Door gezondheidsproblemen van zanger Dave Gahan werden al eerder concerten afgelast. Nu is bekend gemaakt dat pas op 8 juni de tour hervat wordt.

Jan Smeets: "Reken er maar op dat Placebo afsluit"

De kogel is door de kerk: Depeche Mode speelt zondagavond niet op Pinkpop. Door gezondheidsproblemen van zanger Dave Gahan werden al eerder concerten afgelast. Nu is bekend gemaakt dat pas op 8 juni de tour hervat wordt in het Duitse Leipzig. Dat maakte de band zojuist bekend op zijn website.

De hele week al bestond onduidelijkheid over het concert in Landgraaf. Op 12 mei werd Dave Gahan in Athene met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Na onderzoek bleek hij een tumor in zijn blaas te hebben, die inmiddels verwijderd is. Dokters adviseren Gahan tot begin juni absolute rust te houden om van de operatie te herstellen.

Wie Depeche Mode vervangt op Pinkpop is nog niet bekend. Eerder was sprake van Oasis of The Prodigy en ook The Chemical Brothers werden genoemd in de wandelgangen. Maar volgens festivaldirecteur Jan Smeets is Pinkpop nog druk zoekende. "We zijn iedereen aan het proberen, bands die op tour zijn, bands die niet op tour zijn. Maar je vindt niet zomaar een headliner. Reken er maar op dat Placebo zondag afluit. Een grotere band gaan we op deze termijn niet vinden."

Teleurgestelde fans van Depeche Mode kunnen hun geld niet terugkrijgen van de organisatie. "Dat hoort bij popfestivals. It's all in the game. Ik heb ooit een kaartje gekocht voor AC Milan tegen Inter, speciaal om Frank Rijkaard te zien spelen. Zat hij op de bank. Ik was des duivels."

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12