Depeche Mode cancelt optredens, Pinkpop (nog) niet in gevaar

Jan Smeets maakt zich geen zorgen

Fiona Fortuin ,

Depeche Mode frontman Dave Gahan is ziek. Eerder deze week is hij iets voor de show in Athene met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Vandaag is bekend gemaakt dat de concerten in Roemenië, Bulgarije, Servië en Kroatië zijn afgelast. De band staat ook op Pinkpop, volgens Jan Smeets gaat dit optreden gewoon door.

Jan Smeets maakt zich geen zorgen

Depeche Mode frontman Dave Gahan is ziek. Eerder deze week is hij iets voor de show in Athene met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Hij blijkt buikgriep te hebben en moet daar in alle rust van herstellen. Vandaag is bekend gemaakt dat de concerten in Roemenie, Bulgarije, Servië en Kroatië zijn afgelast.

De vraag die nu rijst: is het optreden op Pinkpop ook in gevaar? Pinkpopbaas Jan Smeets zegt zich vooralsnog geen zorgen te maken dat zijn headliner voor de zondag het laat afweten. “Integendeel, ik heb een mail van het management ontvangen waarin staat dat we er rekening mee moeten houden dat het wél doorgaat. Het schijnt dat Dave Gahan terug naar huis is gevlogen om te herstellen. Bij een buikgriep duurt dat meestal ongeveer een week.”

Volgens de karmatische Jan Smeets is het aan de Oostblok landen zelf te wijten dat Depeche Mode hun shows daar heeft gecanceld. “Zij hebben verzuimd om op de Toppers te stemmen, dan krijg je dit. Het is hun eigen schuld. Op Pinkpop zullen ze zeker spelen.”