Coparck past Beatles principe toe op nieuwe album Coparck past Beatles principe toe op nieuwe album

“Het is soms goed als iets maar één keer in een lied voorkomt”

, Fiona Fortuin

Coparck past Beatles principe toe op nieuwe album

“Het is soms goed als iets maar één keer in een lied voorkomt”

Fiona Fortuin ,

Het is alweer meer dan twee jaar geleden dat het laatste album, The Third Album, van Coparck verscheen. Niet dat de band zo’n lange stilte heeft laten vallen, maar toch. Maar hij komt er aan hoor, de opvolger. Frontman Odilo: "Vier is voorlopig nog wel onze werktitel.”

“Het is soms goed als iets maar één keer in een lied voorkomt”

Het is alweer meer dan twee jaar geleden dat het laatste album, The Third Album, van Coparck verscheen. Niet dat de band zo’n lange stilte heeft laten vallen. Na een jaar lang touren, waren ze nog druk doende met het schrijven van filmmuziek en verschillende projecten als Celluloid Fever en Chop Wood, het soloproject van zanger Odilo Girod. Maar de laatste maanden was het wel opvallend stil. Inderdaad, de band zat in de studio voor hun vierde album.

“Hij is bijna klaar”, vertelt Odilo in Dubbel Check. “We zijn er de laatste maanden erg druk mee geweest. Ik trad op met Chop Wood en schreef ondertussen nummers voor het nieuwe album. Dat ging goed.” Helaas voor Coparck heeft  Johan heeft een maand geleden al de albumtitel gekaapt. “Vier is voorlopig nog wel onze werktitel.”

Met Chop Wood liet Girod een ander geluid horen, met veel meer elektronica en samples. Daar zullen we weinig van terughoren op het Coparck album. “Dit is meer een bandplaat. De lijn van de vorige plaat wordt doorgetrokken, maar toch is deze weer anders. Het is lastig om uit te leggen hoe het precies zit.”

Toch doet Odilo een poging: “The Third Album was rustiger en sfeervoller. De rustige nummers hebben we er dit keer uitgelaten. De plaat is veel directer, in your face. We hebben het Beatles principe proberen toe te passen. Als een mooi stukje één keer in een lied voorkomt, dan is dat ook goed. Het maakt een nummer meteen een stuk bondiger.”

De release van het nieuwe album staat gepland voor na de zomer.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12