Bandbus The Tunes gestolen inclusief Perzisch tapijt Bandbus The Tunes gestolen inclusief Perzisch tapijt

Rib uit het lijf, maar band kan toch de studio in

, Fiona Fortuin

Bandbus The Tunes gestolen inclusief Perzisch tapijt

Rib uit het lijf, maar band kan toch de studio in

Fiona Fortuin ,

De bandbus van The Tunes is gestolen met versterker, standaards en drumstelonderdelen er nog in. De geschatte waarde van de gestolen goederen loopt in de duizenden euro’s, laat drummer Aram weten. Het is een rib uit het lijf van The Tunes, die over twee weken de IJland studio ingaat voor opnames van hun debuut.

Rib uit het lijf, maar band kan toch de studio in

Anderhalf jaar heeft de trouwe viervoeter gediend als roadie voor de Amsterdamse band The Tunes. Hij bracht ze van dorp naar stad, van Groningen tot aan Frankrijk. Hoefde hij niet te werken, dan hield hij zich rustig op de parkeerplaats vlakbij het Amstel Station. Maar nu is de bandbus er niet meer. Hij is gestolen, met versterker, standaards en drumstelonderdelen er nog in. “En ook het Perzisch tapijt is weg”, vertelt drummer Aram. “Zo zonde, al die jaren sleepte we hem met ons mee.”

De bus moet ergens tussen 24 april en Koninginnedag zijn meegenomen. De geschatte waarde van de gestolen goederen loopt in de duizenden euro’s, laat drummer Aram weten. Het is een rib uit het lijf van The Tunes, die over twee weken de IJland studio ingaat voor opnames van hun debuut. “Gelukkig hadden we daar al geld voor weggelegd”, zegt Aram. De opnames kunnen dus gewoon doorgaan, maar geld voor een nieuwe bandbus is er daardoor niet.

“De bus was speciaal voor ons, het was echt een sociaal ding, meer dan honderd optredens was de bus ons trouw. Maar dit gebeuren krijgt ons niet down. We hebben erg veel zin in de opnames. De beste nummers die we tijdens de shows hebben laten horen, komen nu eindelijk op plaat te staan.” Een releasedatum kan Aram nog niet geven, en ook over eventueel platencontract is hij stil. “We zijn met verschillende partijen in gesprek. Daarbij zijn er ook andere manieren om een album te brengen. We kijken goed om ons heen.”

De politie heeft er geen vertrouwen in dat de band de bus ooit nog terug zal zien, toch houden ze zelf ergens nog hoop. Vandaar ook dat ze een oproep doen: wie de witte Volkswagen bus met kenteken VS-GJ-29 ziet rijden, kan contact opnemen met de band via het speciaal hiervoor aangemaakte mailadres: waarisdebus@thetunes.nl. Degene met de gouden tip wordt beloond met een akoestisch huiskameroptreden van The Tunes.

3VOOR12/Amsterdam interviewde de band op 'plaats delict':

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12