3VOOR12 Presenteert... Patrick Watson!

3VOOR12 neemt het concert in Melkweg op in beeld en geluid

Silvy Broeren ,

De Canadese singer-songwriter Patrick Watson heeft een nieuw album, Wooden Arms dat onlangs 3VOOR12 Album van de Week werd. Op 26 mei op treedt hij in Melkweg Amsterdam. Reden genoeg voor 3VOOR12 om een 3VOOR12 Presenteert… Patrick Watson! te organiseren. We nemen het concert in beeld en geluid op en zenden het achteraf uit. Ook geven we kaarten weg voor het concert.

3VOOR12 neemt het concert in Melkweg op in beeld en geluid

Patrick Watson streek voor de opnames van Wooden Arms neer in Frankrijk, IJsland en Montreal, Canada. Inclusief twee soloplaten is dit al zijn vijfde cd, maar het was de vorige plaat Close to Paradise die Watson en band in één klap introduceerde bij een groot en internationaal publiek. Hij won er de Polaris Music Prize mee, het Canadese equivalent van de Britse Mercury Prize, en de Nederlandse Edisons. Watson liet grote namen als The Arcade Fire en zangeres Feist achter zich. “Op het podium ben ik een jong ventje. Ik ben dan helemaal mezelf, maar minder berekenend en rationeel,” aldus Watson.

3VOOR12’s Erik Zwennes over Wooden Arms: “Dat intuïtieve vormt een belangrijke basis van de liedjes op Wooden Arms. Met veel referenties aan natuur en gevoel in plaats van interacties of constructies. Ook dit album zit weer vol emotie zonder gebruik te maken van grote gebaren of pathos; met veel warmte en gevoel voor melancholie.”

3VOOR12’s Menno Visser over Patrick Watson: “Eenieder die nietsvermoedend twee jaar terug op Lowlands Patrick Watson uit kwam checken, werd met stomheid geslagen. De Canadese singer-songwriter en zijn band waren in staat pop, jazz en klassiek moeiteloos in elkaar over te laten vloeien. Zeker het acapella gezongen Man Under The Sea was een van die Lowlands momenten om in te lijsten. Nu is hij terug met een intiem album. Het bijzondere is dat hij een van de weinige popartiesten is die een uitgebreid instrumentarium overziet en zo het maximale uit zijn band haalt.”

En nu komt Patrick Watson op 26 mei naar Amsterdam om het nieuwe album Wooden Arms in de Melkweg te presenteren. Voor 3VOOR12 reden om het concert op te nemen en uit te zenden. Kaarten voor het concert worden weggegeven in de 3VOOR12 Nieuwsbrief en bij 3VOOR12RADIO op 3FM.

DATA VOOR JE OP EEN RIJ:

3VOOR12 Presenteert... Patrick Watson!

Luisterpaal: Wooden Arms, 4 t/m 26 mei
Kaarten winactie: vanaf 18 mei in de nieuwsbrief en 3VOOR12RADIO op 3FM
Concertopname: 26 mei 2009, Melkweg Amsterdam
Live opnames in 3VOOR12RADIO: 3 juni (tussen 23.00-01.00)
Concert van de Week op 3VOOR12TV: vanaf 13 juni
Concert op Cultura.nl: zaterdag 13 juni 2009 van 20.00 tot 21.00