Voicst wil nieuwe plaat zelf opnemen Voicst wil nieuwe plaat zelf opnemen

Natuurmonumenten helpt band aan werkplekken

, Fiona Fortuin

Voicst wil nieuwe plaat zelf opnemen

Natuurmonumenten helpt band aan werkplekken

Fiona Fortuin ,

Na anderhalf jaar touren in binnen- en buitenland zal Voicst zich binnenkort terugtrekken om te werken aan de opvolger van het succesvolle A Tale of Two Devils. Veel kunnen ze er nog niet over vertellen, maar de band wil het nieuwe album in ieder geval zelf opnemen. "Niet dat we na twee albums denken dat we alles zelf kunnen, maar we willen het in ieder geval proberen."

Natuurmonumenten helpt band aan werkplekken

Begin vorig jaar bracht Voicst het album A Tale Of Two Devils uit, gevolgd door heel veel optredens in binnen- en buitenland.  Anderhalf jaar later zit het er bijna voor ze op. De band doet deze zomer nog een korte tour door Zuid-Afrika, waarna ze nog op enkele festivals spelen. “En dan gaan we aan de slag met ons nieuwe album”, vertelt bassist Sven Woodside in Dubbel Check. Daarvoor zal de band uit Amsterdam vertrekken, weg van alle drukte. “In de stad is er te veel afleiding. Dus zullen we de rust opzoeken.”

Die rust hoopt de band op verschillende plekken in Nederland te vinden, van een hutje op de hei tot aan een landgoed of misschien wel een onbewoond eiland in de Noordzee, zolang  Natuurmonumenten de plek maar beheert. Sven: “We hebben de organisatie gevraagd of we af en toe op een van de plekken die zij beheren ons terug mogen trekken. Dat vonden ze goed. In maart zaten we op Texel, de volgende bestemming weten we nog niet.”

Echt veel kan Sven nog niet over het volgende album vertellen, behalve dat ze gaan proberen alles zoveel mogelijk in eigen handen te houden. “Dat betekent dat we dus ook zoveel mogelijk zelf willen opnemen. Niet dat we na twee albums denken dat we alles zelf kunnen, maar we willen het in ieder geval proberen. Dat houdt het uitdagend.”

In de tussentijd is zanger Tjeerd Bomhof druk bezig met muziek voor een documentaire en drummer Joppe helpt momenteel mee aan het nieuwe album van Bettie Serveert. Sven: “Ik ben de enige die niet vreemd gaat. Ik hou me buiten Voicst bezig met fotografie, ik denk er over na om een fotoboek uit te brengen.”

Luister hier naar het gehele gesprek met Sven Woodside in Dubbel Check; over slapen op tour en je buren als fans.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12