Tribe en Friendly Fire gaan samenwerking aan Tribe en Friendly Fire gaan samenwerking aan

Friendly Fire: ‘Geen sprake van overname’

, Marijke Ursem

Tribe en Friendly Fire gaan samenwerking aan

Friendly Fire: ‘Geen sprake van overname’

Marijke Ursem ,

Managementbureau Tribe heeft een deel van boekingsbureau Friendly Fire overgenomen. Volgens Rense van Kessel van Friendly Fire heeft dit in de praktijk nog geen gevolgen: “Het is een strategische zet voor de lange termijn, nu is er nog niets concreets gepland of besloten. En van een overname is helemaal geen sprake, Tribe is maar een kleine aandeelhouder.”

Friendly Fire: ‘Geen sprake van overname’

Managementbureau Tribe heeft een deel van boekingsbureau Friendly Fire overgenomen. De twee jonge bedrijven vissen in zekere mate in dezelfde vijver, het managen van bands en artiesten. Toch ziet Van Kessel van Friendly Fire de samenwerking niet als een verkapte overnamepoging: “Het is helemaal niet zo dat Tribe nu grootaandeelhouder is, integendeel. Ze zijn eerder kleinaandeelhouder. En een overname is het al helemaal niet.”

Tribe ontstond begin dit jaar uit een samenwerking met voormalig EMI directeur Niel van Hoff, concertorganisator CMC2 en muziekmaatschappij PlutoMusic. Friendly Fire startte in februari dit jaar en is in handen van drie voormalige medewerkers van The Alternative; Robert Swarts, Roel Coppen en Rense van Kessel.

Over het inhoudelijke deel van de overeenkomst laat Van Kessel weinig los. De handtekening is gezet, maar op dat papiertje staat volgens hem verder niets over de inhoud. “Het is een strategische zet voor de lange termijn. De redenen zijn natuurlijk bedrijfstechnisch, maar dat is logisch. Wij denken dat het goed is om regelmatig partnerships aan te gaan, dat soort dingen gebeuren de hele tijd”, vertelt hij. Het contract lijkt op dit moment dus puur formeel. “Zie het als een ding wat ooit heel interessant kan gaan worden”, aldus Van Kessel. “En als dat het niet wordt hoor je er waarschijnlijk na vandaag nooit meer iets over.”

“Vorig jaar stonden twee van onze bands, Voicst en Pete Philly & Perquisite, op een van hun evenementen. Ik kan me voorstellen dat dit vaker gaat gebeuren, maar over dat soort ideeën zijn nog geen afspraken gemaakt”, zegt Van Kessel namens Friendly Fire. Tribe wil verder niets over de samenwerking kwijt. Alle communicatie zou ‘volgens de afspraken’ verlopen via Friendly Fire.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12