The Suicidal Birds voor de negende keer op tour in Engeland The Suicidal Birds voor de negende keer op tour in Engeland

‘Mensen beginnen ons daar een beetje te kennen’

, Marijke Ursem

The Suicidal Birds voor de negende keer op tour in Engeland

‘Mensen beginnen ons daar een beetje te kennen’

Marijke Ursem ,

The Suicidal Birds timmeren flink aan de weg aan de andere kant van de Noordzee. “Vanavond spelen we in London, morgen in Lancaster, overmorgen in Norrit, dan spelen we in Barrow...”, en zo gaat Chay nog wel even door als we haar bellen in Dubbel Check. “Er komen ook steeds meer mensen kijken, ze beginnen ons echt te kennen.”

‘Mensen beginnen ons daar een beetje te kennen’

The Suicidal Birds timmeren flink aan de weg aan de andere kant van de Noordzee. “Vanavond spelen we in London, morgen in Lancaster, overmorgen in Norrit, dan spelen we in Barrow...”, en zo gaat Chay nog wel even door als we haar bellen in Dubbel Check. “In totaal spelen we elf keer in dertien dagen volgens mij. De 30ste gaan we weer terug naar huis.”

Ondertussen wordt er ook al gedroomd van een tiende keer touren in Engeland. “Het wordt iedere keer leuker. Er komen steeds meer mensen naar onze optredens en steeds meer mensen beginnen ons te kennen daar.” Dat heeft als grote voordeel dat de dames niet steeds op zoek hoeven naar nieuwe gigs. “In het begin moet je echt buffelen om optredens te regelen, nu hebben we her en der mensen zitten die dat voor ons doen. Dat is met promotie net zo, dat werkt veel relaxter”, legt Chay uit. “We krijgen regelmatig per mail lijsten met vragen toegestuurd die we dan in moeten vullen.
En een week later vinden we dan een interview terug met ons in een tijdschrift of op een webiste.” Ook is de tijd van spelen in kleine kelders voorbij. “In Norwich spelen we in een art centre voor zo’n zeshonderd mensen denk ik. We zijn bijna bij alle optredens de headliner.”
 
Zij en Jessie zijn dit keer niet alleen. De Amsterdamse band Pony Pack zit bij ze in de bus. “We zijn al eerder met hun naar Zwitserland geweest voor een paar optredens en dat klikte goed. Maar ik blijf de baas”, vertelt ze. “Maar dus tegelijkertijd ook de lul, want als er iets mis gaat ben ik het aanspreekpunt.” En naast Pony Pack kunnen The Suicidal Birds op nog meer gezelschap rekenen, vertelt Chay ten slotte. “Er zijn vanmorgen om zes uur al mensen in het vliegtuig gestapt naar London om ons daar te kunnen zien spelen. Wij vinden het zelf ook een beetje raar, maar ik ga een filmpje van ze maken om het te bewijzen.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12