The Madd en Dio brengen samen single uit The Madd en Dio brengen samen single uit

En doen tien shows waaronder Lowlands

, Fiona Fortuin

The Madd en Dio brengen samen single uit

En doen tien shows waaronder Lowlands

Fiona Fortuin ,

Rotterdamse beatband The Madd brengt samen met Amsterdamse rapper Dio een single uit, genaamd Baby. Dio rapt, de arrangementen zijn van The Madd. "Ik dacht eerst toch wel van: wat moet je hier mee, we zijn zo anders."

En doen tien shows waaronder Lowlands

Rotterdamse beatband The Madd heeft vorige week samen met Amsterdamse rapper Dio een dag doorgebracht in de Wisseloord Studios. Daar hebben ze de single Baby opgenomen. Dit is oorspronkelijk een nummer van Dio. “Maar het arrangement hebben wij onder handen genomen”, zegt The Madd frontman Dave von Raven. “Dat is helemaal omgegooid naar een The Madd geluid.”

The Madd en Dio zijn vorig jaar samengebracht door Top Notch baas Kees de Koning. Von Raven: “Hij vroeg Dio eens iets met ons te doen. Zij hebben ons toen benaderd. Ik dacht eerst toch wel van: wat moet je hier mee, we zijn zo anders. Maar toch hebben we besloten met open vizier op de uitnodiging in te gaan.”

Afgelopen december traden ze voor het eerst samen op, tijdens het releasefeest van Dio’s debuutalbum Rock ’n Roll. Von Raven: “Dat was zo leuk, we moesten er nog gewoon wat meer mee.” Hij zegt dat het vooralsnog alleen bij een single blijft. “Het ligt natuurlijk aan het succes of er meer komt.” Wel zullen de Rotterdammers naar aanleiding van de single samen met Dio tien shows doen, waaronder op Lowlands. Oerol zal hun eerste show zijn. “Dat is al over een paar weken, we oefenen nu twee keer in de week. Dat gaat heel goed, maar het zijn toch twee verschillende werelden die je bij probeert te krijgen, dat kost veel werk.”

Door deze samenwerking brengen ze ook hun labels, Excelsior en Top Notch, bij elkaar. De twee brengen op 3 juli de single uit in download versie, later gevolgd door een 7” vinyl versie in beperkte oplage met daarop ook het nummer Ce Soir Je Vais Boire.

The Madd heeft inmiddels ook de opvolger van Ongeneeslijk Beat af. Dave: “Rondom Lowlands moet de nieuwe plaat uitkomen. Als ik voor mezelf mag spreken, dan vind ik hem heel erg goed. Ten opzichte van de vorige is deze meer poppy.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12