Staatssecretaris: ‘Internet afsluiten na illegaal downloaden niet acceptabel’ Staatssecretaris: ‘Internet afsluiten na illegaal downloaden niet acceptabel’

Kabinet houdt verantwoordelijkheid bij internetproviders

, Marijke Ursem

Staatssecretaris: ‘Internet afsluiten na illegaal downloaden niet acceptabel’

Kabinet houdt verantwoordelijkheid bij internetproviders

Marijke Ursem ,

De Franse aanpak ter bestrijding van illegaal downloaden zal in Nederland niet worden doorgevoerd. Dat schrijft staatssecretaris Frank Heemskerk in een brief aan de Tweede Kamer. De maatregelen noemt hij voor Nederland ‘niet acceptabel’. Hij wijst in die brief naar de huidige gedragscode voor internetaanbieders. Zij moeten zelf actie ondernemen als zij illegale praktijken waarnemen bij hun gebruikers.

Kabinet houdt verantwoordelijkheid bij internetproviders

De Franse aanpak ter bestrijding van illegaal downloaden zal in Nederland niet worden doorgevoerd. Dat schrijft staatssecretaris Frank Heemskerk in een brief aan de Tweede Kamer. In Frankrijk wordt dit jaar zeer waarschijnlijk een wet van kracht die het mogelijk maakt illegale downloaders bij herhaalde overtreding af te sluiten van het internet. Die maatregelen noemt hij voor Nederland ‘niet acceptabel’. Hij wijst in die brief naar de huidige gedragscode voor internetaanbieders. Zij moeten zelf actie ondernemen als zij illegale praktijken waarnemen bij hun gebruikers.

De brief verschijnt aan de hand van de komende bespreking van de Europese telecom regelgeving in het Europees Parlement. Daar komen mogelijk een aantal wijzigingen in. Een van de voorstellen is het afsluiten van internetgebruikers die illegaal downloaden na tussenkomst van een rechter. Daar heeft Heemskerk nog geen standpunt over ingenomen: “Eerst moet het voorstel nog verder worden verduidelijkt. In het bijzonder zal duidelijk moeten worden in welke gevallen men wel en in welke gevallen men geen rechtelijke tussenkomst wil voorschrijven.”

 

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12