Pien Feith in Amerikaanse film Pien Feith in Amerikaanse film

“Ik beloof dat het nieuwe album prachtig wordt”

, Fiona Fortuin

Pien Feith in Amerikaanse film

“Ik beloof dat het nieuwe album prachtig wordt”

Fiona Fortuin ,

Pien Feith is met haar liedje Bones To Pick te horen in een nieuwe Amerikaanse film. Daarbij is ze druk met haar nieuwe album dat een stuk elektronischer zal zijn dan de vorige. "Ik speel bijna geen gitaar meer. Ik beloof bij deze dat het prachtig wordt!”

“Ik beloof dat het nieuwe album prachtig wordt”

Een nummer van singer-songwriter Pien Feith is te horen in de nieuwe Amerikaanse film Trucker. Op het moment dat in de film de vrouwelijke vrachtwagenchauffeur over een lange, eenzame weg rijdt en aan haar zieke man denkt, hoor je Bones To Pick van de Amsterdamse. “Het is echt een emo moment van twee minuten”, vertelt ze. “De soundtrackcoördinator kwam bij ons terecht via CdBaby, een online distributiebedrijf. Het nummer moest eerst door alle betrokkenen goedgekeurd worden, van de producer tot aan de regisseur. Maar hij is er doorheen. Het contract is getekend!”

In eerste instantie wil ze niet zeggen hoeveel ze ervoor heeft gekregen. “Dat is niet chique. Oké, duizend dollar. Dat is misschien niet super veel, maar tof is het wel.” Het geld zal opgaan aan nieuwe apparatuur voor de opnames van de opvolger van haar debuut The Wilderness Sound uit maart 2007. Na een stilte van bijna een jaar heeft de zangeres met haar band het repeteren weer opgepakt. “Ik heb de tijd genomen om goed na te denken over wat ik wil. In de tussentijd heb ik samen met Melvin, de gitarist, veel nummers en ruwe schetsen op de computer gemaakt. Tijdens het oefenen moet blijken welke van die nummers ook in bandvorm blijven staan.”
 
Feith vertelt dat het nieuwe album een stuk elektronischer zal klinken dan de voorganger. “Het wordt geen vette dance, maar meer een mix van Neonbelle (het zijproject van Pien met Jelte Heringa, red.) en de oude Pien Feith. Ik heb veel geleerd bij Neonbelle. Zo ben ik erachter gekomen dat toetsen heel goed bij mijn stem passen. Ik speel dan ook bijna geen gitaar meer, maar keyboard.”

Drummer Sebastiaan Janssen is onlangs vervangen door Pim Verlaek, van de overleden band De Nieuwe Vrolijkheid. “Een verschil in stijl heeft ons doen besluiten met Pim verder te gaan. Dat gaat goed. Maar optreden willen we pas weer na onze release, hopelijk is dat in januari 2010. Ik beloof bij deze dat het prachtig wordt!”

In september komt de film uit in Amerika, het is nog niet duidelijk of hij ook in bioscopen in Europa te zien zal zijn.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12