Michael Jackson overleden (1958 - 2009)

Fatale hartaanval aan vooravond van rentree op vijftigjarige leeftijd

Erik Zwennes ,

Volgens diverse Amerikaanse media is Michael Jackson vrijdagmiddag 25 juni plaatselijke tijd overleden aan een hartstilstand. Jackson stond aan de vooravond van een grootse comeback.

Fatale hartaanval aan vooravond van rentree op vijftigjarige leeftijd

Volgens diverse Amerikaanse media, waaronder, CNN, de Los Angeles Times en Associated Press, is Michael Jackson donderdagmiddag 25 juni plaatselijke tijd overleden aan een hartstilstand. Doktoren verklaarden hem om 13:07 uur dood (22:07 uur Nederlandse tijd, donderdag 25 juni) nadat de popster in coma werd binnengebracht bij het UCLA Medisch Centrum in Los Angeles.

Jackson stond aan de vooravond van een grootse comeback. In de Londense O2 Arena stonden 50 uitverkochte concerten gepland. Twee miljardairs stonden aan zijn zijde om de King of Pop weer op zijn troon te krijgen. De shows moesten een opwarmer zijn voor een herstart van Jackson's carrière met een drie jaar durende wereldtournee, een nieuwe plaat, een film en diverse andere uitingen. Hiermee moest de popster tevens uit zijn schulden geraken.

Jackson debuteerde op 11-jarige leeftijd als lid van de Jackson 5. In 1971 startte hij daarnaast een solocarrière. Vijf van zijn albums behoren tot de best verkochte platen aller tijden: Off the Wall (1979), Thriller (1982), Bad (1987), Dangerous (1991) en HIStory (1995). The King of Pop heeft tot nog toe rond de 750 miljoen albums verkocht. Jackson laat drie kinderen na.