Met eigen beats gratis naar Viral Radio Festival Met eigen beats gratis naar Viral Radio Festival

Speciale CD-R Night in club Trouw met ‘DWDD tafel’

, Marijke Ursem

Met eigen beats gratis naar Viral Radio Festival

Speciale CD-R Night in club Trouw met ‘DWDD tafel’

Marijke Ursem ,

Als je woensdag 1 juli je eigen beats meeneemt naar Club Trouw in Amsterdam, kun je die avond gratis naar het Viral Radio Festival. “Die kun je dan aan ons laten horen en wij vertellen je wat we er van vinden. Ik zit dan aan een soort DWDD tafel en ga vragen stellen over de muziek”, vertelt Juha van ’t Zelfde in Dubbel Check. Het Viral Radio Festival is op 1 juli in Trouw, 2 juli in het Bimhuis en op 3 juli sluit het festival weer af in Trouw.

Speciale CD-R Night in club Trouw met ‘DWDD tafel’

Als je woensdag 1 juli je eigen beats meeneemt naar Club Trouw in Amsterdam, kun je gratis naar de speciale CD-R Night van het Viral Radio Festival. “Die kun je dan aan ons laten horen en wij vertellen je wat we er van vinden. Ik zit dan aan een soort DWDD tafel en ga vragen stellen over de muziek”, vertelt Juha van ’t Zelfde in Dubbel Check. Samen met Cinnaman maakt hij al jaren Viral Radio. Het festival duurt dit jaar drie dagen en gaat nu woensdag in Trouw, donderdag 2 juli naar het Bimhuis en sluit op 3 juli af in Club Trouw. Zonder eigen tracks is de entree woensdag €5,-.

Vorig jaar was de eerste editie van het Viral Radio Festival. Toen nog op één dag, verspreid over verschillende locaties in de stad. “Dat was niet handig. Daarom doen we het nu verspreid over meer dagen”, vertelt Juha. “Het is heel tof om te zien dat Amsterdam een belangrijke plek in neemt in onze scene en dat het festival groeit. De huidige generatie dj’s is heel actief.” 

Viral Radio staat bekend om de nieuwste experimentele elektronische muziek, dubstep, emotronic, aquacrunk en WARP-helden. Het platform brengt scenes uit Londen (met name dubstep en wonky), Glasgow (rond Rustie en Hudson Mohawke) en Los Angeles (rond Flying Lotus en Gaslamp Killer) bij elkaar en smeedt het langzaam tot één familie. “Hier optreden geeft toegang tot de rest van Europa. Ze komen vaak voor weinig hier spelen.” Dat geldt ook voor grotere internationale dj's als Daedelus. “Hij had laatst tussen een optreden in Ierland en Italië in een paar dagen over. In ruil voor een slaapplaats op mijn bank en een enkeltje Ierland – Amsterdam kwam hij toen even draaien.”

Woensdag zijn Nwachukwu en Gavin Alexander te horen in Trouw, donderdag Furt, Icarus en Mamiko in het Bimhuis.  “Vrijdags is de grote finale van het festival met Daedelus, Hudson Mohawke, Bullion, The Blessings en wijzelf.”

Nog niet bekend met Viral Radio? Twee keer per maand draaien Juha & Cinnaman in de studio van 3VOOR12. De uitzendingen zijn hier terug te luisteren.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12