Joris Voorn, Olene Kadar en De Nieuwe Nor tippen Awakenings Joris Voorn, Olene Kadar en De Nieuwe Nor tippen Awakenings

Âme & Dixon, Audion, Frequency 7

, Fiona Fortuin

Joris Voorn, Olene Kadar en De Nieuwe Nor tippen Awakenings

Âme & Dixon, Audion, Frequency 7

Fiona Fortuin ,

Aanstaande zaterdag 27 juni vindt een nieuwe editie van het Awakenings festival plaats. Natuurlijk is het al lang en breed uitverkocht. Wat mag je als bezoeker echt niet missen? Dancepromoter Han Frissen van De Nieuwe Nor, Olene Kadar en Joris Voorn tippen.

Âme & Dixon, Audion, Frequency 7

Aanstaande zaterdag 27 juni vindt een nieuwe editie van het Awakenings festival plaats. Natuurlijk is het al lang en breed uitverkocht. Wat mag je als bezoeker echt niet missen? Dancepromoter Han Frissen van De Nieuwe Nor, Olene Kadar en Joris Voorn tippen. 

Om half vijf staat Joris Voorn in de Y tent, waarna hij zeker nog even zal gaan kijken in de A tent, alvorens het vliegtuig naar Barcelona te pakken. “Ik vind het een interessante line-up, vooral de tent met Trentemøller, Âme & Dixon en Jimster. Awakenings staat van oudsher bekend als technofestival, maar in deze tent is alles veel muzikaler, meer groovy. Gelukkig krijgt die kant van de techno nu ook aandacht, ik heb er zelf ook iets meer mee.” Mocht hij nog een moment vinden om daar weg te komen, wil hij zeker nog langs Anton Pieete op de V stage. “Hij heeft de laatste tijd behoorlijk van zich laten horen. Ik vind hem erg getalenteerd.”

Hollandse Nieuwe Olene Kadar opent op Awakenings de A tent. “Althans, dat denk ik. De tijden zijn nog niet bekend, maar het lijkt me meer dan logisch dat ik als eerste begin.” Omdat hij die avond ook nog een optreden in Studio 80 heeft, zal hij niet tot het einde blijven hangen, maar een paar acts wil hij toch zeker niet missen. “Zoals Âme & Dixon. Zij hebben een vibe en groove in hun sets die ik graag na wil streven. Zij staan voor kwaliteit. Mijn telefoon staat vol setjes van ze. Zeker op zomerse dagen zet ik tijdens een stukje lopen graag iets van ze op.”

Audion (op het W podium), een van de alter ego’s van Matthew Dear, volgt Olene Kadar sinds hij naar techno luistert. “Onder elke naam doet Matthew Dear iets totaal anders, toch hoor je er in terug dat het van hem is. Dat is heel knap. Al jaren doet hij mee aan de top, maar een sell out zal hij nooit worden.” Frequency 7, Ben Sims en Surgeon samen, heeft hij nog nooit gezien en maakt hem daarom des te nieuwsgieriger. “Ik heb er alleen wat van gehoord. Het is heel duister, maar zo vet.”

Han Frissen is sinds twee jaar dancepromoter van De Nieuwe Nor in Heerlen. “Techno is altijd iets van het Westen geweest, maar in het zuiden des lands komt het nu ook meer op, mede dankzij de programmering van De Nieuwe Nor. Tegenwoordig komen zelfs mensen vanuit Amsterdam naar Limburg, speciaal voor de line-up.” De dj’s die hij zeker nie t wil missen op Awakenings zijn Kevin Saunderson en Speedy J. “Saunderson is toch wel een van de grondleggers van de Detroit techno, het is cool om zo iemand op je festival te hebben staan. Hij gaat al zo lang mee, heeft al zo veel stijlen meegemaakt, dat hoor je terug in zijn diverse sets. Speedy J is voor Nederland een van de grondleggers van de techno. Vorige week stond hij op ons technofestival Technorm XL, zijn sets zijn enorm energiek en altijd exclusief. Met laptops en controllers tovert hij vanuit platen zijn eigen muziek. Het is dus eigenlijk een semi-live set wat hij doet. Gayle San & Cari Lekebusch wil ik ook graag zien, omdat ze volgens mij fantastisch bij elkaar passen.” 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12