James Watts wint White Noise Extrema Contest James Watts wint White Noise Extrema Contest

“Eerst dacht ik nog stom, dat had ik nooit moeten doen”

, Fiona Fortuin

James Watts wint White Noise Extrema Contest

“Eerst dacht ik nog stom, dat had ik nooit moeten doen”

Fiona Fortuin ,

James Watts is de winnaar van de White Noise Extrema Outdoor contest 2009. Door het winnen van de competitie mag hij in juli de tent van Dave Clarke op het Extrema festival openen. "De eerste reactie van de organisatie was dat ik met zo’n kunstwerk vast iets te verhullen had. Stom, dacht ik nog, dat had ik dus beter niet kunnen doen.”

“Eerst dacht ik nog stom, dat had ik nooit moeten doen”

James Watts is de winnaar van de White Noise Extrema Outdoor contest 2009. Door het winnen van de competitie mag hij in juli de tent van Dave Clarke op het Extrema festival openen. Het is volgens hem stom toeval dat hij net als M-Bition, de winnaar van vorig jaar, uit Nijmegen komt. “Deze stad zit nu eenmaal vol gepassioneerde muzikanten.”

Vorig jaar hoorde James Watts (27) net te laat van de White Noise competitie, waarmee dj en radiomaker Dave Clarke onbekend talent de kans geeft om zich voor te stellen aan een groot publiek. Bij de start van de nieuwe competitie besloot hij alles op alles te zetten om ditmaal te winnen. “Ik wilde er voor zorgen dat ik uit die grote stapel met inzendingen zou springen.” Dat hield in dat hij zijn demo als schilderij persoonlijk bij de Extrema organisatie afleverde. “In een lijstje van 40 bij 60 cm, echt een package waar ik de demo in had verwerkt. De eerste reactie van de organisatie was dat ik met zo’n kunstwerk vast iets te verhullen had. Stom, dacht ik nog, dat had ik dus beter niet kunnen doen.”

Gelukkig overhandigde hij met genoeg vertrouwen zijn mix. “Ik heb zoveel mogelijk geprobeerd mijn eigen stijl te volgen; heel divers, met funk en Detroit invloeden.” Tot nu toe treedt James Watt zo’n één keer per maand op. Niet alleen in Nijmegen, maar ook in steden als Utrecht en Amsterdam. Natuurlijk hoopt hij dat dat na Extrema alleen maar meer wordt. “Ik hoop op meer naamsbekendheid, dat het een opening wordt naar een fulltime baan. Ik studeer Small Business Management, over een half jaar ben ik daar mee klaar. Dan hoop ik me volledig op mijn passie te kunnen richten.”

Extrema Outdoor is op 18 juli in Aquabest Eindhoven

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12