Hospital Bombers in studio voor nieuw album Hospital Bombers in studio voor nieuw album

“Ik heb geleerd dat mijn leven niet meer afhangt van een goed album”

, Fiona Fortuin

Hospital Bombers in studio voor nieuw album

“Ik heb geleerd dat mijn leven niet meer afhangt van een goed album”

Fiona Fortuin ,

Hospital Bombers zitten weer in de studio, eerst voor de opnames van een single en vervolgens voor een nieuw album. Maar wanneer die uitkomt? "Ik ben in gaan zien dat een album maken wel belangrijk is, maar dat je leven er niet vanaf hangt. We willen gewoon geen stress.”

“Ik heb geleerd dat mijn leven niet meer afhangt van een goed album”

Hospital Bombers frontman en producer Jan Schenk heeft zich buiten in de zon voor zijn studio gestationeerd, wanneer 3VOOR12 met hem belt in Dubbel Check. Binnen is hij met zijn band bezig met opnames voor een nieuwe single die in oktober uitkomt bij platform Subbacultcha! “Zij beginnen een singlesclub, onze single zal de eerste zijn. Ik heb geen idee wie er nog meer bij de club hoort.”

Het wordt een folky, dansbaar nummer, vertelt hij. “Of het nummer ook op de nieuwe cd komt, is nog maar de vraag. We zijn al wel nummers aan het opnemen, op dit moment hebben we er acht. Het is kijken hoe het uitpakt, hoe alles bij elkaar past. We willen dat de plaat één geheel wordt.”

Het nieuwe album zal de opvolger zijn van het debuut Footnotes dat begin 2008 bij Excelsior uitkwam, het album dat door twijfel en onzekerheid bij de bandleden een stuk later uitkwam dan gepland. “Ik vond het zo belangrijk dat dat goed gebeurde, waardoor we dingen te vaak opnieuw opnamen, te lang doorgingen, dat het uiteindelijk alleen maar frustratie opleverde. Ik ben in gaan zien dat een album maken wel belangrijk is, maar dat je leven er niet vanaf hangt.”

Van frustraties is nu nog geen sprake. “We weten veel beter waar we mee bezig zijn. We zijn er heel ontspannen ingestapt, we hebben nu ook een duidelijker idee welke richting we op willen.” Zo ontspannen zelfs, dat Schenk geen releasedatum kan geven. “Het mooiste zou zijn als we in november klaar zijn met de opnames, maar het kan ook zomaar volgend jaar worden. We willen gewoon geen stress.”

Daarnaast is Schenk vooral de laatste tijd erg druk als producer. Hollandse Nieuwe Les Singes is net uit zijn studio vertrokken, met Awkward I zal hij in Weesp de plaat afmixen en in juli gaat hij met Daily Bread hun debuutalbum opnemen. “Met Daily Bread heb ik al een voorproductie gedaan, dat ging goed. Duidelijk is welke kant we op willen, wat moeilijk punten kunnen zijn.” Maar behalve de vaste data voor Daily Bread opnames lopen verder alle opnamemomenten erg door elkaar. “Dat is het enige punt waar ik nog aan moet werken, een schematisch overzicht krijgen.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12