Hollandse Nieuwe Flinke Namen komt met magnum opus Hollandse Nieuwe Flinke Namen komt met magnum opus

‘Wij zijn de beste muziekgroep sinds The Beatles’

, Marijke Ursem

Hollandse Nieuwe Flinke Namen komt met magnum opus

‘Wij zijn de beste muziekgroep sinds The Beatles’

Marijke Ursem ,

Flinke Namen komt 19 juni al met hun eerste album. En ze leggen de lat hoog. “Mensen moeten het horen om te ontdekken dat The Beatles niet de enige gigantische groep op de wereld zijn. Wij zijn de beste muziekgroep sinds hun bestaan”, vertelt Sef in Dubbel Check.

‘Wij zijn de beste muziekgroep sinds The Beatles’

Flinke Namen komt 19 juni al met hun eerste album. En ze leggen de lat hoog. “Mensen moeten het horen om te ontdekken dat The Beatles niet de enige gigantische groep op de wereld zijn. Wij zijn de beste muziekgroep sinds hun bestaan”, vertelt Sef in Dubbel Check. “Ik ben erg fan van The Beatles, het is leuk om lekker te overdrijven.” Superstuntwerk verschijnt bij Top Notch. Deze week is Flinke Namen onze Hollandse Nieuwe.

WIE OF WAT IS FLINKE NAMEN?
“Flinke Namen is ik, Murth The Man-O-Script, MC Fit en The Flexican. En wij zijn de aller beste muziekgroep sinds The Beatles. We bestaan nu drie of vier jaar en hebben hiervoor wel wat losse tracks gemaakt. Maar de 19e komt ons album Superstuntwerk en we wilden niet naar buiten treden totdat we iets concreets hadden.”

3VOOR12 OORDEEL: 
HAD JE NIET GEDACHT HE? KOMEN DIE AMSTERDAMMERS TOCH NOG MET HUN DEBUUT. MET ZOMERSE BEATS EN ONTSPANNEN RAPS WORDT FLINKE NAMEN OOK BUITEN DE SCENE FLINKE NAMEN. MAAR ALS DE ZOMER NIET VOOR DE DEUR STOND WAS SUPERSTUNTWERK MISSCHIEN IETS TE LUCHTIG.

“Nee, dat vind ik niet. En luchtig is op zich ook een goed iets. Ik heb idee dat er een goede balans is tussen luchtig en inhoud op het album. Bij de selectie hebben we daar wel naar gekeken. We willen geen heel zwaar of heel luchtig album maken.”

KEUZES:
INTRODUCTIE OF MAGNUM OPUS?
“het magnum opus van een introductie. Het zou geen goed iets zijn als we nu al een magnum opus hadden gehad. Het is ons magnum opus tot ons volgende magnum opus. Het is een introductie, maar het beste moet nog komen.”

POP OF HIPHOP?
“Geen idee, daar denk ik niet over na. Pop staat voor populair, dus dan kies ik daarvoor. Maar het blijft ook hiphop.”

BEATLES OF STONES?
“The Beatles hebben de muziek voor altijd veranderd, dus dat is geen keuze."

WAAROM MAAK JE EIGENLIJK MUZIEK?
“Ik heb heel veel dingen geprobeerd en ik doe ook veel dingen naast muziek maken, maar het is het leukst om te doen. Ik werk ook bij een reclame bureau, doe af en toe wat grafisch vormgeving en heb in een theater gewerkt.”

HEB JE EEN ROUTE VOOR JEZELF UITGESTIPPELD? WAT IS HET PLAN?
“Volgende week verschijnt het album en dan gaan we de The Beatles achterna. We gaan zoveel mogelijk optreden zodat mensen het gaan horen en onze plaat gaan kopen. Het is fijn om te weten dat het nu begint. Dan weet je dat je niet voor niets zo hard hebt gewerkt.”

WAAROM MOET IEDEREEN FLINKE NAMEN GAAN HOREN?
“Omdat ze dan kunnen zien dat The Beatles niet de enige gigantische groep zijn op de wereld. Dat kan sowieso op 18 juni, de dag voor de release. Dan hebben we een paar feestjes in Amsterdam op verschillende locaties. Waar precies kan ik nog niet zeggen, mensen moeten hun ogen en oren vooral open houden.” 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12