Hiphopfestival Roffest heeft er dit jaar alle vertrouwen in Hiphopfestival Roffest heeft er dit jaar alle vertrouwen in

"Alleen het weer kan ons nog in de weg staan"

, Fiona Fortuin

Hiphopfestival Roffest heeft er dit jaar alle vertrouwen in

"Alleen het weer kan ons nog in de weg staan"

Fiona Fortuin ,

Vorig jaar zag het hiphopfestival Roffest het levenslicht. Alhoewel de organisatie terugkijkt op een geslaagde eerste, kan de tweede alleen maar beter gaan. Met op het programma Jiggy Djé, Steen, Salah Edin en Kyteman kan volgens artistiek leider Pax alleen het weer ze nog in de weg staan. "Maar ik heb de vooruitzichten gecheckt, ik heb er alle vertrouwen dat het één grote gekkigheid gaat worden."

"Alleen het weer kan ons nog in de weg staan"

Vorig jaar organiseerde stichting Habek voor de eerste keer Roffest, het hiphopfestival in Utrecht op het Paperdome terrein. Van een succes was nog niet echt sprake. “Maar het is ook weer niet zo dat er geen hond op af kwam”, zegt artistiek leider Pax- tevens rapper, maar tegenwoordig eerder bekend als de lange van Kyteman's Hip Hop Orkest. “Ik maak al tien jaar hiphop. Ik weet dat een hit vaak even op zich laat wachten. Er was iets van 600 man. Dat is goed, zeker gezien het ontzettende kutweer. Tot aan de laatste show gingen mensen helemaal los. Achteraf waren we heel tevreden.”

Dus komt er gewoon weer een nieuwe editie, op 20 juni en op dezelfde locatie met onder meer Steen, Jiggy Dje, Salah Edin en natuurlijk ook Kyteman's Hip Hop Orkest. De voorbereidingen zijn gestart. Pax: “Ik zie vermoeide hoofden en gelukkige gezichten, alles ligt op schema. Het meeste werk zit er voor mij al op. Dat had ik overigens nooit kunnen doen zonder de producenten Mark en Serge. Het zijn twee mannen die mijn praatjes kunnen waarmaken. Ik ben zielsgelukkig met ze, met die boys voel ik me geen seconde zenuwachtig. Het enige dat nog in de weg kan staan is het weer. Maar ik heb de vooruitzichten gecheckt, het klaart met de dag op. Ik heb er alle vertrouwen dat het één grote gekkigheid gaat worden.”

Roffest profileert zich als een festival voor alles en iedereen. Pax: “Ja, dat is zo. Het ding is: wij met Habek hebben de filosofie dat hiphop meer is, het is een gruwelijk brede stroming. Zoals Africa Bambaataa al zei: 'incorporate everything'. Hij is de grondlegger van hiphop en was al fan van Kraftwerk en bezig met metal. En zo is het ook met de muzikanten die op Roffest staan. Kaarten voor Kyteman's Hip Hop Orkest zijn al uitverkocht voordat trouwe hiphopfans hun portemonnee kunnen trekken, omdat meer dan alleen hiphoppers daar heen gaan. Jiggy Djé wordt geprezen door Nederlandse schrijvers tot aan boys en girls en wie op Roffest het absurdistische zoekt, komt met Steen aan zijn trekken. Hiphop is de basis, maar de gemeenschap zelf kent geen grenzen. Hou je niet van hiphop, dan is er alsnog een route voor je uit te stippelen op Roffest die interessant voor je is."

Luister naar het gehele interview dat Ron van de Sterren had met Pax in Dubbel Check HIER!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12