Gorefest nu definitief uit elkaar Gorefest nu definitief uit elkaar

‘We hebben nu alles eruit gehaald wat er in zat’

, Marijke Ursem

Gorefest nu definitief uit elkaar

‘We hebben nu alles eruit gehaald wat er in zat’

Marijke Ursem ,

Gorefest, één van Nederlands meest doorgewinterde metalbands, houdt er mee op. Voor de tweede keer wel te verstaan, in 1998 ging de groep ook al uit elkaar. In 2005 maakten ze hun rentree op Dynamo Open Air, in 2006 stonden ze op Lowlands en sinds de hereniging bracht de band nog twee albums uit. Zanger Jan-Chris de Koeijer: “De koek is op.”

‘We hebben nu alles eruit gehaald wat er in zat’

Een van Nederlands bekendste metalbands Gorefest houdt er mee op. Voor de tweede keer wel te verstaan, in 1998 ging de groep ook al uit elkaar. In de periode tussen 1991 en 1998 maakte Gorefest zes albums en ging vervolgens uit elkaar wegens gebrek aan communicatie, vertelde zanger en basgitarist Jan-Chris de Koeijer toen aan 3VOOR12.

In 2005 maakten ze hun rentree op Dynamo Open Air, in 2006 stonden ze op Lowlands en sinds de hereniging bracht de band nog twee albums uit. “We hebben in de laatste paar jaar bijna honderd keer opgetreden, waarvan er misschien één of twee iets minder goed gingen, maar nu hebben we andere prioriteiten”, legt De Koeijer uit. “Toen we weer begonnen spraken we af dat we het zouden doen omdat we het leuk vonden en niet omdat we iets moesten. We hadden nu het gevoel dat een nieuw album niet beter zou worden dan het vorige, en daar doe je het niet voor. Maar geen tranen met tuiten hoor, iedereen is het er mee eens.”

De afscheidsbrief op de website van de metalband werd geschreven op Pinkpop, drie weken terug. “Frank heeft toen namens iedereen dat poëtische grafschrift geschreven. Gisteravond hebben we definitief besloten het online te zetten”, vertelt de zanger. “Nu is de koek definitief op. We hebben alles eruit gehaald wat er in zat.”

Er komt volgens De Koeijer geen Gorefest deel 3. “Misschien dat ik aan het einde van het jaar weer wat van me laat horen, maar dan met andere mensen in een nieuw bandje. Maar zover is het nog lang niet. Dat zien we dan wel weer.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12