Go Back To The Zoo houdt er over zes jaar alweer mee op Go Back To The Zoo houdt er over zes jaar alweer mee op

Zanger Cas: ‘Als ik 27 ben dan stop ik er mee”

, Marijke Ursem

Go Back To The Zoo houdt er over zes jaar alweer mee op

Zanger Cas: ‘Als ik 27 ben dan stop ik er mee”

Marijke Ursem ,

Iedereen die Go Back To The Zoo nog niet kent en wel altijd alle nieuwe muziek wil ontdekken opgelet. Het eerste album van de Amsterdammers moet nog uitkomen en nu is de einddatum van de band al gesteld. Voor Cas Hieltjes in ieder geval, de zanger van de band. “Ik wil dit niet te lang doen. Ik ben nu 21 en als ik 27 ben dan stop ik er mee.”

Zanger Cas: ‘Als ik 27 ben dan stop ik er mee”

Go Back To The Zoo is een bijzonder geval. Zonder dat er sprake was van een platencontract of een  album ging hun single al de hele wereld over in een reclame voor Nike. Daarna diende een volgend kledingmerk zich aan, de heren worden sinds twee maanden gekleed door het Zweedse Filippa K. Maar nu is er dan eindelijk ook muzikaal weer iets over de band te vermelden, er wordt namelijk gewerkt aan een album, vertelt zanger Cas Hieltjes in Dubbel Check.

Wanneer het album uitkomt weet nog niemand. Ook de zanger zelf niet. “We moeten nu heel hard aan het werk om veel goede nieuwe nummers te schrijven. In principe willen we dat het album aan het einde van dit jaar uitkomt.” Maar als ze niet goed genoeg zijn kan het wat de zanger betreft ook makkelijk een jaar later worden. “Als je een eerste album maakt moet deze wel goed zijn. Uiteindelijk blijkt dat van veel bands hun eerste album de beste was. Als dat eerste album dan al niets wordt, hoe moet het dan verder?”

Er wordt dus de tijd voor genomen. Maar, het zal geen tienjarenplan worden. Over zes jaar wil Cas namelijk graag een saaie kantoorbaan. “Als ik iets vervelend vind dan zijn het oudere popmuzikanten. Zoals Bono, die staat nog steeds met eyeliner op de foto. Maar als je echt oud bent dan kan het wel weer, Bruce Springsteen en Neil Young zijn over die leeftijd heen. Ik wil dit niet te lang doen, als ik 27 ben dan stop ik er mee.”

Het eerste album zal uitkomen bij Universal. “Ze zagen ons bij De Wereld Draait Door en voor ik het wist zaten we midden in de contractbesprekingen.” Dat was toch minder spannend dan Hieltjes had gehoopt. “Iemand van Universal ging met iemand die wij hadden ingehuurd in gesprek en het contract werd punt voor punt doorgenomen. Maar ik heb wel het idee dat die persoon het goed heeft gedaan.”

Aan het einde van de maand komt de single Beam Me Up van Go Back To The Zoo opnieuw uit, nu via hun nieuwe label Universal. Beluister hier het interview met Cas Hieltjes in Dubbel Check.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12