Duncan Stutterheim blijft gewoon bij ID&T Duncan Stutterheim blijft gewoon bij ID&T

ID&T coryfee werkt aan nieuw festival

, Atze de Vrieze

Duncan Stutterheim blijft gewoon bij ID&T

ID&T coryfee werkt aan nieuw festival

Atze de Vrieze ,

ID&T mede-oprichter Duncan Stutterheim stapt uit de dagelijkse leiding van Sensation. Hij gaat zich de komende tijd richten op andere zaken binnen ID&T. Belangrijkste project is een nieuw, maatschappelijk betrokken festival.

ID&T coryfee werkt aan nieuw festival

Eerder op de dag meldde 3VOOR12 dat mede-oprichter en groot aandeelhouder Duncan Stutterheim dance-organisatie ID&T verlaat. Ondernemersblad Sprout tekende dit op uit de mond van de voormalig directeur. Stutterheim zelf was op dat moment nog niet bereikbaar om een reactie te geven. Het verhaal blijkt genuanceerder: Stutterheim stapt uit de dagelijkse leiding, maar blijft gewoon voor ID&T werken. “Ik heb me de afgelopen jaren dag en nacht met Sensation bezig gehouden”, zegt hij. “Daar stop ik nu mee. Maar bij de eerstvolgende productie blijf ik gewoon betrokken.”

Stutterheim vertrok eind 2006 met zijn gezin naar Australië. Daar werkte hij aan de internationale doorbraak van de succesvolle Sensation feesten. Inmiddels is hij terug in Nederland. Hij werkt niet op het hoofdkantoor van ID&T, maar in zijn eigen kantoor aan de Prinsengracht in Amsterdam. Van daaruit ontwikkelt hij in een vrije rol nieuwe concepten voor de dansgigant.

“Op dit moment werken we aan een nieuw, maatschappelijk betrokken festival”, vertelt Stutterheim. “Ik merk bij mezelf dat ik daar behoefte aan heb, en dat is altijd de basis geweest waar vanuit ik gewerkt heb. Ik denk aan een dansfestival waarin maatschappelijke issues aan de orde komen, zoals Lowlands dat al jaren doet. Dat hebben wij ook wel geprobeerd op festivals als Mysteryland en Trance Energy, maar mensen op die festivals komen niet voor Cool Politics.” Een naam, concrete locatie en datum voor het nieuwe concept is nog niet bekend, maar mogelijk zou het evenement al aan het eind van dit festivalseizoen plaats kunnen vinden.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12