De week van het Vinyl op 3VOOR12RADIO De week van het Vinyl op 3VOOR12RADIO

Eric Corton heeft zijn oude vinylsingles afgestoft: “Het blijft iets om te sparen”

, Fiona Fortuin

De week van het Vinyl op 3VOOR12RADIO

Eric Corton heeft zijn oude vinylsingles afgestoft: “Het blijft iets om te sparen”

Fiona Fortuin ,

Eric Corton heeft zijn oude plastic bakje met vinyl al klaar staan om de hele week singles van te draaien tijdens zijn 3VOOR12RADIO show. “Blondie zit er in, maar ook André van Duin, The Darts en veel ander oud spul.” Deze week is het De Week van het Vinyl op 3VOOR12, met alles over vinyl; reportages vanuit de grootste vinylperser van Nederland, gesprekken met muzikanten en meer.

Eric Corton heeft zijn oude vinylsingles afgestoft: “Het blijft iets om te sparen”

Eric Corton heeft zijn oude plastic bakje met vinyl al klaar staan om voor vanavond singles van te draaien tijdens zijn 3VOOR12RADIO show. “Blondie zit er in, maar ook André van Duin, The Darts en wie kent het nummer Drinking Rum and Coca Cola nog?” Deze week is het De Week van het Vinyl op 3VOOR12, met alles over vinyl; reportages vanuit de grootste vinyl perser van Nederland, gesprekken met muzikanten en ook zal Corton oude Beatles platen achterstevoren draaien. “Het was lang geleden dat ik Revolution 9 zo luisterde, maar je hoort het gewoon weer: de zin ‘Paul is dead’!”

Dat bakje met platen heeft Corton wel af moeten stoffen. Het stond op zolder bij zijn ouders en thuis gebruikt hij zijn platenspeler ook niet meer. “Maar net als veel andere mensen koop ik het nog wel. Het blijft iets om te sparen. Zo heb ik pas de Ten box van Pearl Jam gekregen, die is echt waanzinnig om te hebben. Ook de box van Foo Fighters, In Your Honour, is erg gaaf. Je merkt het ook bij jonge bands, zij brengen hun muziek nog gewoon op vinyl uit, omdat het iets bijzonders blijft. Ik weet nog goed wat een kippenvel ik vroeger kreeg bij het zien van de hoes van Question of Balance van The Moody Blues. Dat krijg je met het artwork op een cd niet voor elkaar.”

Vanavond in de uitzending een gesprek met Sony over vinyl, een reportage van Eric’s sidekick Sharid en op de andere avonden interviews met onder meer Voicst, Moke en Marike Jager over hun vinylcollectie, met op de donderdag afsluitend een cursus scratch. Heb je zelf ook goede vinylverhalen, laat dan een bericht achter op www.deweekvanhetvinyl.nl, waarmee je kans maakt op een platenspeler.

3VOOR12RADIO is van maandag t/m donderdag van 22.00 tot 01.00 uur. Kijk voor meer info op www.deweekvanhetvinyl.nl

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12