Awakenings lokt mensen met vroege Trentemøller Awakenings lokt mensen met vroege Trentemøller

“Hij wilde vroeg thuis zijn”

, Atze de Vrieze

Awakenings lokt mensen met vroege Trentemøller

“Hij wilde vroeg thuis zijn”

Atze de Vrieze ,

De laatste zaterdag van juni is traditioneel Awakenings-zaterdag. Ook dit jaar strijkt het technofestival neer in Spaarnwoude. Met een extra – zesde – podium, een enorme lijst technogrootheden, het bordje ‘uitverkocht’ op de deur én gratis zonnebrillen tot één uur.

“Hij wilde vroeg thuis zijn”

De laatste zaterdag van juni is traditioneel Awakenings-zaterdag. Ook dit jaar strijkt het technofestival neer in Spaarnwoude. Met een extra – zesde – podium, een enorme lijst technogrootheden en het bordje ‘uitverkocht’ op de deur. Organisator Rocco Veenboer kan relaxt naar het festival toewerken. “Er is altijd genoeg te doen, maar we zijn nu een week eerder begonnen met opbouwen. Dat is iets duurder, maar het scheelt zo veel stress.”

Grote namen genoeg: onder meer Dave Clarke, Marco Carola, Speedy J en Âme & Dixon. Wie de grote afsluiter van het festival wordt, wil Veenboer nog niet verklappen. Wel dat er opvallend veel grote jongens aan het begin van de dag draaien. Rolando, Joris Voorn, Dubfire en Magda zijn voor drie uur klaar, en ook Trentemøller begint al om half twee. De Deen is misschien wel de meest opvallende boeking dit jaar, met een eigenzinnige eigen stijl, die zeker niet zomaar in de categorie techno onder te brengen is.

“Trentemøller wilde zelf graag komen. Op een festival als 
Awakenings doet hij totaal iets anders dan met zijn live band. Hij wilde graag ’s ochtends vroeg invliegen en ’s middags al terug. Hij moest nog kamperen, of zoiets. Een aparte jongen, die Trentemøller. We zijn er lang mee bezig geweest en we zijn heel blij dat hij komt. Al is het maar om de wenkbrauwen te laten werken bij het publiek. Ook Rolando moet vroeg thuis zijn: zijn vrouw is pas bevallen. En Dubfire moet met een privéjet door naar donker Rusland, om voor een of andere oligarch te draaien. Dit jaar zijn er opvallend veel van dat soort gevallen, maar die zijn voor ons alleen maar handig. Wij willen mensen graag vroeg binnen hebben. We gaan ook tot één uur gratis zonnebrillen uitdelen bij de ingang.”

Awakenings Festival vindt op hetzelfde terrein plaats als vorig jaar, met een paar kleine wijzigingen. Het nieuwe, zesde, podium, richt zich op house en is overdekt. “Vorig jaar hadden we net iets te weinig overdekte podia. Als er dan een onweersbui was gekomen, hadden we niet iedereen onderdak kunnen bieden.” Dak genoeg dit jaar: de grote loods-tenten zijn nog groter geworden. “Vorig jaar waren ze 40 bij 40 en 15 meter hoog. Nu 50 bij 50 en 20 meter hoog. Ze worden gebruikt om Boeing 737’s in op te slaan. Je weet niet wat je ziet.”

Awakenings Festival vindt plaats op 27 juni in Deelplan Houtrak, Spaarnwoude. Na afloop vindt een officiële after plaats in Paradiso, met onder meer Marco Carola, Mauro Picotto en Adam Beyer. 3VOOR12 doet live verslag van Awakenings Festival.

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12