Awakenings boeker Maarten van Beusekom: "A area volgend jaar terug" Awakenings boeker Maarten van Beusekom: "A area volgend jaar terug"

"Vertrouw altijd de locals, alleen AT5 voorspelde het weer juist"

, Fiona Fortuin

Awakenings boeker Maarten van Beusekom: "A area volgend jaar terug"

"Vertrouw altijd de locals, alleen AT5 voorspelde het weer juist"

Fiona Fortuin ,

Aan het einde van Awakenings 2009 zet Maarten van Beusekom, de rechterhand van baas Rocco Veenboer, voor even zijn karretje aan de kant. Een moment van reflectie: "De nieuwe A area komt volgend jaar zeker weten terug."

"Vertrouw altijd de locals, alleen AT5 voorspelde het weer juist"

In zijn karretje komt hij aangereden, Maarten van Beusekom, de rechterhand van Awakeningsbaas Rocco Veenboer. Het einde van het festival nadert. Hoeveel kilometer hij precies met zijn kar heeft afgelegd vandaag kan hij niet zeggen, want de teller is beslagen. Maar een kleine berekening brengt hem op meer dan honderd kilometer. "Oke, dat is misschien wat overdreven. Maar de ring rondom het terrein is 1,5 kilometer en die heb ik echt veel gemaakt. In het begin rij je nog door het publiek, maar dat is later op de dag niet meer te doen."

Niet dat het publiek vandaag nou zo vervelend was. En ook de artiesten hadden geen al te vreemde wensen. "Alleen één iemand vroeg na zijn derde fles champagne of hij een vierde mocht. Uiteindelijk is hij uren geleden al afgetaaid, hij had genoeg op." Maarten spreekt over een topeditie, zeker niet op de laatste plaats vanwege het weer. "Toen we twee weken geleden begonnen met de opbouw was het fantastisch weer, geen druppel regen. Maar naarmate dé zaterdag in de picture kwam, werd er steeds meer regen voorspeld. Dat moet ons net overkomen, dachten we nog. Dat het precies vandaag zou gaan hozen. Elke dag hielden we de weerberichten in de gaten, we werden er bijna paranoide van. De weerkatern van AT5 kwam al snel in onze favorieten te staan, die was van alle het meest positief. Gelukkig hebben ze nog gelijk gekregen ook. Het was prachtig weer. Zo zie je maar weer, vertrouw altijd de locals."

Dit jaar was er een extra tent, de A area. Maarten: "Het veld is dit jaar groter, zodat we de W area iets konden uitbreiden. Die was vorig jaar zo populair, dat extra beweegruimte welkom was. Zo kwam er ook ruimte vrij voor de A area, ik noem hem de housetent. Het was echt een succes, volgend jaar komt die zeker terug. De verschillende stijlen binnen elektronische muziek komen steeds meer bij elkaar te liggen, op die manier is ook Awakenings via een natuurlijke evolutie naar dit podium gegroeid. Trentemoller stond er en het publiek pikte alles van hem. Hij begon met Billy Jean van Michael Jackson, mensen waren tot tranen aan toe geroerd."

Het hoogtepunt van Maarten zelf is de start van het festival. "Het moment dat eindelijk alles gaat beginnen." Ook hij zette direct zijn gratis Awakenings zonnebril op, ook al scheen de zon niet direct. "Voor mij heeft hij gediend als vliegenbeschermer. Met zo'n karretje ga je nog best hard, dan is zo'n bril best handig." En voor je het weet start hij die kar weer, voor een laatste ronde langs de podia. En dan kan hij ook aan de champagne, als er nog een fles over is.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12