3VOOR12 Draait (week 24): foto's van Dan Deacon, Sunset Rubdown en Yo La Tengo 3VOOR12 Draait (week 24): foto's van Dan Deacon, Sunset Rubdown en Yo La Tengo

Waar luistert de redactie van 3VOOR12 naar?

, Redactie 3VOOR12

3VOOR12 Draait (week 24): foto's van Dan Deacon, Sunset Rubdown en Yo La Tengo

Waar luistert de redactie van 3VOOR12 naar?

Redactie 3VOOR12 ,

Elke week vragen we de presentatoren en redacteuren van 3VOOR12 welke drie cd’s, tracks, mp3’s of concerten de meeste indruk maakten. Als de keus maar goed wordt toegelicht. Op vrijdag publiceren we de gehele lijst en destilleren er, op basis van de meest enthousiasmerende teksten, ook nog eens een top 10 uit. Een kijkje in de iPods, cd - spelers en harde schijven van 3VOOR12.

Waar luistert de redactie van 3VOOR12 naar?

Elke week vragen we de presentatoren en redacteuren van 3VOOR12 welke drie cd’s, tracks, mp3’s of concerten de meeste indruk maakten. Als de keus maar goed wordt toegelicht. Op vrijdag publiceren we de gehele lijst en destilleren er, op basis van de meest enthousiasmerende teksten, ook nog eens een top 10 uit. Een kijkje in de iPods, cd - spelers en harde schijven van 3VOOR12.

Luister hier naar 3VOOR12 Draait in audio. Nu ook als podcast. 3VOOR12 is ook op Last.fm en Twitter.


3VOOR12 Album van de week:
Kasasbian - West Ryder Pauper Lunatic Asylum (Sony)

3VOOR12 Single van de week:
La Roux - Bulletproof (Universal)

3FM Megahit:
Mando Diao - Dance With Somebody (Universal)


TOP 10:

1. Dan Deacon live @ Paradiso, 8 juni 2009
"We kijken even naar de beelden: een, twee, drie, vier, vijf, zes, zeven, acht!" (Erik Zwennes)

2. Sunset Rubdown - Dragonslayer (Jagjaguwar/Konkurrent)
"Spencer Krug, ook van Wolf Parade, Frog Eyes en Swan Lake is een genie." (Erik Zwennes)
"Weer een goede plaat. Het begint voorspelbaar te worden..." (Stephan van Peursem)

3. Yo La Tengo @ Bimhuis 11 juni
"Fluitend fietste ik naar huis, alsof ik bij oude vrienden op bezoek was geweest en wist dat het weer helemaal goed zat tussen ons." (Stephan van Peursem)

4. The Emperor Machine - Space Beyond The Egg (album, DC Recordings)
Er was een tijd dat Star Trek eruit zag als de toekomst. Inmiddels weten we beter: het was de toekomst door een jaren 70 bril. Precies zo klinkt de space disco van The Emperor Machine." (Atze de Vrieze)

5. Sonic Youth - The Eternal (Matador/V2)
"Het hoeveelste album is dit van Sonic Youth? Vijftiende? En toch klinkt The Eternal weer alsof het hun eerste is." (Fiona Fortuin)

6. Lamb of God - In your Words
"Even inluisteren voor Sonisphere volgende week..Lukt aardig" (Eric Corton)

7. Helmet - Meantime (Interscope)
"Ik blijf me verbazen over de pure en heldere lompheid van de oude Helmet. Droog en onverbiddelijk, zonder gimmick." (Ron van der Sterren)

8. Top-Notch Night @ Paradiso 11-06-2009
"De rij voor de Paradiso gisteravond was niet meer normaal (niet meer normaal!). Buiten Westen all over." (Atze de Vrieze)

9. Chad VanGaalen - Sing Me To Sleep live in Paradiso, 10 juni 2009
"Dat was dan weer zo mooi, dat ik hem dat warme deken voor de nacht meer dan gunde." (Fiona Fortuin)

10. Mos Def - The Ecstatic (album, Downtown/V2)
"Tot nu toe zijn we niet verwend met briljante Amerikaanse hiphopplaten dit jaar, maar de nieuwe Mos Def mag er zijn." (Atze de Vrieze)


DE LIJSTJES:

ATZE DE VRIEZE DRAAIT:

Top-Notch Night @ Paradiso 11-06-2009
De rij voor de Paradiso gisteravond was niet meer normaal (niet meer normaal!). Buiten Westen all over, al is de scene niet meer zo hecht toen. Toch werd het een memorabele hiphopavond, met Zo Moeilijk als opwarmers, Zwart Licht met de jonge, frisse rotivibe (was die geur echt en spontaan of special effect?), Generaal Winne recht doorzee maar o zo professioneel en de Fakkelbrigade als next level woordacrobaten.

Mos Def - The Ecstatic (album, Downtown/V2)
Tot nu toe zijn we niet verwend met briljante Amerikaanse hiphopplaten dit jaar, maar de nieuwe Mos Def mag er zijn. Voelt natuurlijk en intelligent.

The Emperor Machine - Space Beyond The Egg (album, DC Recordings)
Er was een tijd dat Star Trek eruit zag als de toekomst. Inmiddels weten we beter: het was de toekomst door een jaren 70 bril. Precies zo klinkt de space disco van The Emperor Machine: als een ruimteschip met lavalampen en oranje behang. Kraftwerk meets Moroder meets Lindstrom & Prins Thomas.


FIONA FORTUIN DRAAIT:

Chad VanGaalen - Sing Me To Sleep live in Paradiso, 10 juni 2009
Chad was moe. Hij had de nacht ervoor een latertje, dus weinig geslapen. Als je naar zijn teksten luistert, weet je dat er een fatalist in hem schuilt. En dus niet verwonderlijk deed hij niets om zich over die vermoeidheid heen te zetten. Met een blik in zijn ogen van 'ik ben moe, vermoeid zal ik zijn' raasde hij door zijn set. Nee, Chad was niet zoals vorig jaar op Crossing Border; heel relaxt met zelfs grapjes tussendoor. Maar gelukkig bewaarde hij wel het beste voor het laatste met- hoe toepasselijk ook- het liedje Sing Me To Sleep van zijn vorige album Skelliconnection. Dat was dan weer zo mooi, dat ik hem dat warme deken voor de nacht meer dan gunde.

Sonic Youth - The Eternal (Matador/V2)
Het hoeveelste album is dit van Sonic Youth? Vijftiende? En toch klinkt The Eternal weer alsof het hun eerste is; zo Sonic Youth en zo vol vitaliteit en check dat tweede nummer Anti-Orgasm eens: wat een song!

Deerhunter in de lift
Deerhunter kan als geen ander indieshoegaze liedjes zo laten uitwaaieren en toch je aandacht vast weten te houden. Dat bewees de band een paar weken terug nog in Paradiso. En een opgevouwen Bradford Cox in de lift bevestigt het alleen maar meer: Deerhunter is goed!


ERIC CORTON DRAAIT:

Dinosaur Jr. - Over It
Omdat ik het toch weer probeer en probeer, maar erachter kom dat ik in z’n totaliteit aan Dino Jr. nooit ene reet aangevonden heb. Draai em nog maar een keer dan…

Lamb of God - In your Words
Even inluisteren voor Sonisphere volgende week..Lukt aardig met Lamb of God..Ben benieuwd naar de live prestatie.

Haunts - Live Fast, Die Young
Maar ook de rest van de plaat wordt steeds beter naarmate ik hem vaker luister. Draai em nog maar een keer dan…..


ERIK ZWENNES DRAAIT:

Dan Deacon live @ Paradiso, 8 juni 2009
We kijken even naar de beelden: een, twee, drie, vier, vijf, zes, zeven, acht!

Sunset Rubdown - Dragonslayer (Jagjaguwar/Konkurrent)
Spencer Krug, ook van Wolf Parade, Frog Eyes en Swan Lake is een genie. Ook de nieuwe Sunset Rubdown is weer retespannend en bijzonder. De popvariant van Sunset Rubdown 1.0. Toekomstmuziek van een man die hopelijk nog jaren blijft vernieuwen en verbazen.

Miike Snow - S/T (Sony, release NL nnb)
Wat krijg je als je drie meesterproducers bij elkaar zet voor een eigen album? In theorie veel poepmuziek gok ik zo. In praktijk is dat vaak ook het geval, maar niet bij Miike Snow. Andrew Wyatt en het duo Bloodshy & Avant (http://en.wikipedia.org/wiki/Bloodshy_%26_Avant) hebben een sterke popplaat gemaakt. Het doet denken aan Peter, Bjorn & John, maar dan goed en nog veel meer invloeden, maar dan goed. Animal, Silvya, Song For No One, Black & Blue, A Horse Is Not A Home, Plastic Jungle....allemaal hits voor die zomer 2009!


STEPHAN VAN PEURSEM DRAAIT:

Yo La Tengo @ Bimhuis 11 juni
Normaal heb ik een hekel aan gezellige concerten, Yo La Tengo kwam er mee weg. Alhoewel de vraag en antwoord-indeling van het concert soms niet helemaal goed verliep, hing er een heel erg ontspannen sfeer. Intelligente muzikanten die weten wat ze doen en en met gevoel voor humor. Jaren bezig, maar eerder ontspannen en vol zelfvertouwen dan blasé. Alsof het hele publiek bij ze op bezoek was en het Bimhuis hun huiskamer. Fluitend fietste ik naar huis, alsof ik bij oude vrienden op bezoek was geweest en wist dat het weer helemaal goed zat tussen ons.

Sunset Rubdown - Dragonslayer (Jagjaguwar/Konkurrent)
Weer een nieuwe plaat uit de Wolf Parade roedel. Weer een goede plaat. Het begint voorspelbaar te worden...en een indrukwekkende lijst goede platen.

Dirty Projectors - Bitte Orca (Domino/Munich)
Album wordt maar beter, en beter en beter en beter.... Niet luisteren voordat je andere albums luistert, want de meeste albums klinken wel wat gewoontjes en saai na deze frisse plaat. Zeker in mijn jaarlijstje!


RON VAN DER STERREN DRAAIT:

Tool - 10.000 Days (Volcano)
Vanaf Utrecht naar Breda gaat het hard met de juiste benzine.

Helmet - Meantime (Interscope)
Ik blijf me verbazen over de pure en heldere lompheid van de oude Helmet. Droog en onverbiddelijk, zonder gimmick.

Morphine - Cure For Pain (Rykodisk)
Jaja, alleen oude meuk deze week. Automuziek wederom. Maar ben eerlijk: klonk een sax ooit beter?

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12