Excelsior-studio Frans Hagenaars bedreigd door A1

Hagenaars: “Ik word er erg triest van”

Atze de Vrieze ,

Studio Sound Enterprise in Weesp maakt binnenkort wellicht kennis met de sloophamer. De studio van Frans Hagenaars – tweede thuis van het Excelsior label - staat pal naast snelweg A1, die binnenkort uitbreiding krijgt. “Het rijk wil het gebied onteigenen. Voorlopig kan ik er niet veel over zeggen, behalve dat ik er erg triest van word."

Hagenaars: “Ik word er erg triest van”

Studio Sound Enterprise in Weesp maakt binnenkort wellicht kennis met de sloophamer. De studio van Frans Hagenaars – tweede thuis van het Excelsior label - staat pal naast snelweg A1, die binnenkort uitbreiding krijgt. De nieuwe weg moet dwars door de achtertuin van Hagenaars komen. “Het rijk wil het gebied onteigenen. Voorlopig kan ik er niet veel over zeggen, behalve dat ik er erg triest van word. Ik zit hier al 25 jaar. In 1984 begon ik hier met mijn eerste bandrecorder.”

Sound Enterprise speelde de laatste jaren een belangrijke rol voor de Nederlandse muziek. Tien jaar geleden richtte Hagenaars samen met Ferry Roseboom platenlabel Excelsior op vanuit Weesp. “Ik had veel output vanuit mijn studio, Ferry was manager van Daryll-Ann. Excelsior werd het huislabel van de studio.” Andersom werd Frans Hagenaars huisproducer van het label. Bands als Daryll-Ann, Johan en GEM namen bij hem hun platen op. Binnen twee weken verwacht Hagenaars een bod. “Daarna weet ik of ik ga vechten of een gelukkig man ben.”