Winne geniet van zijn eigen muziek Winne geniet van zijn eigen muziek

Eindelijk debuutalbum voor Rotterdamse mc

, Renee Hartog

Winne geniet van zijn eigen muziek

Eindelijk debuutalbum voor Rotterdamse mc

Renee Hartog ,

Het debuutalbum van de Rotterdamse mc Winne liet langer op zich wachten dan gepland. Maar op 13 maart komt ‘Winne Zonder Strijd’ dan eindelijk uit. De werkzaamheden op het kantoor van TopNotch Rotterdam staan even op een 'heel laag pitje', want Winne wil zich nu echt vestigen als artiest: “Als ik de muziek van deze plaat hoor, geniet ik van mezelf.”

Eindelijk debuutalbum voor Rotterdamse mc

Door persoonlijke sores en gedoe met producers liet de debuutplaat van de Rotterdamse mc Winne nogal lang op zich wachten. Nu is het zover, 13 maart komt zijn album getiteld ‘Winne Zonder Strijd’ uit.

"Ja, er is in de afgelopen tijd een hoop gebeurd achter de schermen”, vertelt de Rotterdamse mc in de uitzending van Dubbel Check van 4 februari. Om een lang verhaal kort te maken: ergens ging er ging iets mis met de producer, waardoor Winne opnieuw moest beginnen met de opnames. Ook in de privésfeer was er het nodige gaande. “Daar laat ik me liever niet over uit. Het belangrijkste is dat de plaat er nu is, dat ‘ie bijna uitkomt. En, dat het mooie muziek is geworden.”

Producer Concrete tekende voor het grootste gedeelte van ‘Winne Zonder Strijd’. “Ik heb een aantal dingen die op het eerste album zouden staan verwerkt in het uiteindelijke album. Maar het is over het algemeen wel een heel nieuwe plaat geworden, vooral qua sound”, aldus Winne. “Ik schrijf mijn teksten naar aanleiding van de beats die ik krijg. Van Concrete heb ik heel andere muziek gekregen en dus ben ik ook anders gaan schrijven. Die eerste plaat zou best wel donker zijn en dit is meer een zomerplaat geworden.”

De videoclip van de eerste singel ‘W.I.N.N.E’, waarin bokskampioen Innocent Anyanwu zijn opwachting maakt, is er inmiddels. “Ik ben zelf geen vechtersbaas, tenminste fysiek niet, wel wat betreft mentaliteit”, zegt Winne. Het boksgevecht was dan ook het idee van de eveneens Rotterdamse regisseur Ivan Barbosa. “Met hem had ik ook al ‘Begrijp me niet verkeerd’ opgenomen, en daarmee wonnen we een State Award. Dus ik had er wel vertrouwen in. En uiteindelijk is het een heel toffe video geworden.”

Winne wil zich nu echt gaan proberen te vestigen als artiest en zich zodoende voorlopig helemaal richten de muziek. De werkzaamheden binnen TopNotch Rotterdam, Winne’s kantoor in Maassilo, staan daarom momenteel even op een ‘heel laag pitje’. “TopNotch Rotterdam bestaat officieel nog wel. De afgelopen tijd ben ik alleen zelf weinig op kantoor geweest. Ik ben wel bezig met de jongens in m’n omgeving en we gaan zeker dingen doen in de toekomst, maar wel vanuit een andere benadering. Dat klinkt inderdaad heel vaag, maar ik weet ook gewoon nog niet welke vormen het uiteindelijk zal gaan aannemen.”

 
“Ik heb me de afgelopen tijd helemaal gericht op het maken van een mooie plaat. Daar heb ik van genoten en ook als ik nu de plaat hoor, geniet ik van mezelf. Nu moet de wereld het gaan horen en ik hoop dat mensen er ook van gaan genieten. Ik hoop dat ik veel mag gaan optreden. We moeten even kijken hoe de dingen zich ontwikkelen, maar in eerste instantie sta ik gewoon met m’n boys en een dj op het podium. Maar ik heb zeker de ambitie om dat door te trekken en misschien ooit iets met een live band te doen. Maar dat is toekomstmuziek. Nu eerst maar eens die plaat, dat is het belangrijkste.”

 

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12