WATT krijgt derde concertzaal WATT krijgt derde concertzaal

Gefuseerde Waterfront behoudt oefenruimtes

, Fiona Fortuin

WATT krijgt derde concertzaal

Gefuseerde Waterfront behoudt oefenruimtes

Fiona Fortuin ,

Het Rotterdamse poppodium Watt heeft een derde concertzaal erbij gekregen. In een korte tijd is de theaterzaal omgebouwd tot een plek geschikt voor concerten en danceavonden. Dat is nodig om de concerten die na de fusie met Waterfront verhuisd zijn naar de West-Kruiskade onderdak te kunnen bieden.

Gefuseerde Waterfront behoudt oefenruimtes

De theaterzaal van het Rotterdamse poppodium Watt wordt momenteel omgebouwd tot concertzaal. Dat is nodig om de concerten die na de fusie met Waterfront zijn verhuisd naar de West-Kruiskade, een plek te kunnen geven. Daarmee komt het totaal aantal zalen geschikt voor concerten in Watt op drie te staan. Op de vraag hoe vaak de ‘nieuwe’ zaal gebruikt zal worden, antwoordt Dick Pakkert van Watt: “Zo vaak mogelijk.”

Na de fusie eind vorig jaar tussen Watt en Waterfront en de uitkoop van de eigenaren gebroeders Tieleman, is de verhuizing van Waterfront naar de West-Kruiskade direct in gang gezet. De kantoormedewerkers en het vaste programma, zoals de Buurtsuper avond, zijn er al ondergebracht.

Dat betekent dus dat het oude pand van Waterfront aan de Maas leegstaat. De gemeente, die de eigenaar is, is op zoek naar een nieuwe exploitant. Gesprekken met mogelijke partijen zijn in volle gang, vertelt woordvoerder Ineke Barendregt van wethouder Grashoff. Het staat vast dat het voormalige pand van Waterfront wederom een culturele bestemming krijgt. Een nieuw poppodium wordt niet uitgesloten, zegt Barendregt.

Wat de nieuwe bestemming ook zal zijn, de oefenruimtes van Waterfront zullen behouden blijven. Die worden ook nu nog gebruikt door klanten en de popopleiding van het Rotterdamse conservatorium.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12