VSBfonds schrapt banen, halveert cultuurbudget VSBfonds schrapt banen, halveert cultuurbudget

Subsidie-organisatie zwaar slachtoffer van economische crisis

, Atze de Vrieze

VSBfonds schrapt banen, halveert cultuurbudget

Subsidie-organisatie zwaar slachtoffer van economische crisis

Atze de Vrieze ,

Het VSBfonds gaat flink reorganiseren. Eerder al werd bekend de subsidieverstrekker een flink deel van zijn vermogen heeft verloren door de economische crisis, vandaag maakte de organisatie bekend dat 33 van de 68 werknemers ontslagen worden. Een groot deel van het vermogen bestond uit Fortis-aandelen. Het totale donatiebudget wordt teruggeschroefd van ruim 60 miljoen tot 26 miljoen.

Subsidie-organisatie zwaar slachtoffer van economische crisis

Het VSBfonds gaat flink reorganiseren. Eerder al werd bekend de subsidieverstrekker een flink deel van zijn vermogen heeft verloren door de economische crisis, vandaag maakte de organisatie bekend dat 33 van de 68 werknemers ontslagen worden. Een groot deel van het vermogen bestond uit Fortis-aandelen. Het totale donatiebudget wordt teruggeschroefd van ruim 60 miljoen tot 26 miljoen. Het fonds heeft niet gekozen voor de ‘kaasschaafmethode’, maar heeft harde keuzes gemaakt. Donaties op het gebied van sport en natuur en milieu worden niet meer gegeven, het fonds zal zich volledig richten op de onderdelen Mens en Maatschappij en Kunst en Cultuur. 

Ook binnen de overgebleven sectoren wordt geschrapt. Het totale budget voor Kunst en Cultuur wordt gehalveerd, van 31 naar 16 miljoen. Volgens een woordvoerder van het VSBfonds wordt ook hier de kaasschaaf niet gehanteerd: “We gaan op zoek naar de pareltjes. We gaan niet iedereen klein beetje minder geven, maar strenger kiezen tussen projecten.” Welke projecten precies afvallen kan het fonds nog niet zeggen. In het verleden kregen onder meer het Unsigned project van het NPI, het Haagse festival State-X New Forms en de Drum ’n Bass Awards geld van het VSBfonds.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12