Milow opent nieuwe Melkwegzaal Milow opent nieuwe Melkwegzaal

Rabozaal samenwerking tussen Melkweg en Stadsschouwburg

, Fiona Fortuin

Milow opent nieuwe Melkwegzaal

Rabozaal samenwerking tussen Melkweg en Stadsschouwburg

Fiona Fortuin ,

De Belgische singer-songwriter Milow opent op 22 mei namens de Melkweg de nieuwe Rabozaal. De zaal is een initiatief van het poppodium, de stadsschouwburg en Toneelgroep Amsterdam.

Rabozaal samenwerking tussen Melkweg en Stadsschouwburg

De bouw van de nieuwe zaal tussen de Melkweg en de Amsterdamse stadsschouwburg is zo goed als af. In april wordt de zogenaamde Rabozaal in gebruik genomen. Eerst door Toneelgroep Amsterdam, op 22 mei is het de eer aan Milow om namens Melkweg de zaal in te wijden.

De Rabozaal is een samenwerking tussen de stadsschouwburg, Toneelgroep Amsterdam en het poppodium. De Melkweg zal het podium vooral gaan gebruiken voor singer-songwriters en wereldmuziek concerten, laat directeur Cor Schlösser weten. “Het heeft een andere ambiance dan de Max en de kleine zaal. Door een hoger plafond, is het volume groter. Om die reden zullen concerten met projecties ook sneller in deze zaal gehouden worden.”

De zaal biedt de mogelijkheid aan zowel zit- en staanplekken met een maximale capacitieit van 1400 man. De zaal heeft een vaste tribune met 550 stoelen. De Melkweg zal er ongeveer 5 maal per maand een concert organiseren.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12