Luisterpaal scrobblet nu ook naar Last.fm Luisterpaal scrobblet nu ook naar Last.fm

Luisterpaal.fm eerste wapenfeit van crowd sourcing

, Ron van der Sterren

Luisterpaal scrobblet nu ook naar Last.fm

Luisterpaal.fm eerste wapenfeit van crowd sourcing

Ron van der Sterren ,

Ook zo'n fan van Last.fm, het smaakpaspoort van iedere muziekliefhebber? Alleen jammer dat hij al die songs die je op onze Luisterpaal checkte niet meeneemt he. Wel, die tijd is voorbij, want dankzij een handige Luisterpaalliefhebber kan het nu wel: de Luisterpaal scrobblen naar Last.fm!

Luisterpaal.fm eerste wapenfeit van crowd sourcing

Het kan! Luister naar onze Luisterpaal en scrobble elke track die je hoort automatisch naar je Last.fm profiel! Gratis. Wie via www.luisterpaal.fm inschakelt op de populaire "albumspeler" van 3VOOR12, ziet zijn luistergedrag vanaf nu terug op Last.fm, de website die je luistergedrag registreert en je aan de hand daarvan muzikaal adviseert op verschillende manieren.

Een ultiem voorbeeld van crowd sourcing, en nog wel zonder dat woord te gebruiken. Niet zolang geleden besloot de VPRO bepaalde zaken open te zetten, zodat programmeurs aan de slag konden met nieuwe toepassingen van de Luisterpaal. De afdeling gaf zelf het goede voorbeeld met een te embedden widget van de Luisterpaal.

Nu komt daar dus de mashup bij van de Luisterpaal en Last.fm bij, gemaakt door Eelco Lempsink van Tupil. Hij liet zich triggeren door de oproep van VPRO Digitaal programmeur Frank Bosma, die op zijn blog al opriep om “voor mijn part naar Last.fm te laten scrobblen."

Ben jij ook zo'n handig typ en wil je zelf aan de slag met je eigen wens voor de Luisterpaal, check dan hier de informatie over de mogelijkheden.


NB: Vind je het belangrijk dat 3VOOR12 ook in de toekomst muziek blijft aanbieden via innovatieve wegen als de Luisterpaal? Word dan nu lid van de VPRO en krijg een 3VOOR12 shirt cadeau!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12