Kyteman-trein niet te stoppen Kyteman-trein niet te stoppen

Extra show in Tivoli, shows in WATT en Effenaar toegevoegd

, Atze de Vrieze

Kyteman-trein niet te stoppen

Extra show in Tivoli, shows in WATT en Effenaar toegevoegd

Atze de Vrieze ,

Kyteman-dag heeft zijn effect niet gemist. Na afgelopen vrijdag schieten de boekingen als paddenstoelen uit de grond, zijn de cd's niet aan te slepen en organiseert Tivoli zelfs een extra concert. "Ik heb me voorgenomen me vanaf volgende week nergens meer over de verwonderen."

Extra show in Tivoli, shows in WATT en Effenaar toegevoegd

Kyteman-dag heeft zijn effect niet gemist. Trompettist Colin Benders en zijn hiphoporkest veroverden afgelopen vrijdag in één klap Nederland met optredens bij Giel Beelen, Kink FM, KX Radio en De Wereld Draait Door, om af te sluiten met een volledige show bij 3VOOR12. Inmiddels schieten de nieuwe boekingen als paddenstoelen uit de grond. Zo zijn inmiddels shows in WATT en Effenaar bevestigd, verzorgt het Hiphoporkest het voorprogramma van Anouk in Westerpark en gonst het van de geruchten over grote festivals. Vrijdag bij Giel Beelen werd al verklapt dat Pinkpop daar bij zit. Thuisstad Utrecht loopt helemaal warm voor Kyteman: deze week raakte de show in de grote zaal van Tivoli uitverkocht en gisteren werd een extra show aangekondigd.

“Afgelopen donderdag waren ongeveer 550 kaarten verkocht”, vertelt manager Niels Aalberts. “De rest na vrijdag. De eerste 50 kaarten voor de extra show zijn ook alweer de deur uit. Inmiddels zijn ook al bijna 6.000 platen naar de winkels verscheept.” Colin Benders zelf probeert nuchter te blijven. “Ik ga er vanuit dat die extra show niet uitverkoopt. Die is gewoon voor de mensen die ook nog graag wilden komen maar geen kaartje hadden kunnen kopen. Ik kreeg op mijn Hyves al berichten dat ik het niet kon maken om geen extra show te doen.” Die extra show kwam er, met wat geluk. “Het paste gelukkig nog in de agenda. Sommige tracks zijn echt om een bepaalde rapper heen gebouwd. Vervangers zoeken is onmogelijk.”

Met de hype wordt ook de druk natuurlijk steeds groter. Benders sluit zich er bewust van af. “Sinds deze week heb ik een eigen studioruimte”, vertelt hij. “Bij de Bonte Koe in Utrecht. Ik heb er al een piano neergezet en ik wil mezelf leren drummen. De komende tijd wil ik van negen tot vijf muziek maken. De dagelijkse realiteit rijst een beetje de pan uit. Elke keer als ik me had aangepast aan een nieuwe stand van zaken, kwamen er alweer meer toffe dingen bij. Ik heb me voorgenomen me vanaf volgende week nergens meer over de verwonderen.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12