Hollandse Nieuwe The Wooden Constructions doet niets anders dan feesten Hollandse Nieuwe The Wooden Constructions doet niets anders dan feesten

En gaat daarbij brand niet uit de weg

, Redactie 3VOOR12

Hollandse Nieuwe The Wooden Constructions doet niets anders dan feesten

En gaat daarbij brand niet uit de weg

Redactie 3VOOR12 ,

Waarom Hollandse Nieuwe The Wooden Constructions muziek maakt? Om te kunnen feesten, de aandacht en de groupies. “Al blijkt dat laatste toch wat moeilijker te gaan dan gedacht.”

En gaat daarbij brand niet uit de weg

De Hollandse Nieuwe van deze week is The Wooden Constructions. Aan de telefoon zanger Gover Meit van The Wooden Constructions.

WIE OF WAT IS THE WOODEN CONSTRUCTIONS?
“Dat zijn vier jongetjes die in Amsterdam wonen die eigenlijk geen idee hebben wat ze doen, maar per ongeluk een paar dansnummers hebben gemaakt. We hebben enigszins wel een muzikale achtergrond, maar het was nooit ons nummer één ding. Dat was op de bank hangen en op de playstation spelen.

Ik wilde al langer in een bandje, om op het podium te kunnen staan, voor de aandacht en de groupies. Al blijkt dat laatste toch wat moeilijker te gaan dan gedacht. Voor ik het wist kwam ik drie jongens tegen die er ook wel zin in hadden.”

VANWAAR DE NAAM?
“De naam vond ik erg bij de stijl van de drummer passen. Hij construeert het houterig, laat ik het zo zeggen. Daarbij was het in het begin een handige naam, omdat het een excuus gold wanneer een nummer niet goed in elkaar paste. Dan zeiden we dat het een deel van onze stijl was. Nu beleven we er vooral plezier aan, omdat niet iedereen het even lekker vindt om uit te spreken.

We zijn geen feestband in de commerciële zin van het woord, maar ik zelf doe bijna niets anders dan feesten tegenwoordig. Buiten Wooden Constructions om loop ik over straat van meeting naar meeting om projectjes op te zetten. Dat klinkt best vaag en dat is het ook. Ik organiseer feesten, maak plannen voor films en meer.”

3VOOR12 OORDEEL:
LCD SOUNDSYSTEM GAAT OP VAKANTIE.

“Het komt overeen met hoe wij het zien. We zeggen zelf ook dat we lijken op LCD Soundsystem, omdat we zelf nog geen concrete omschrijving kunnen vinden. De EP die uitkomt zit in die richting, maar we doen ook weleens andere dingen.

Het liefst willen we een album maken, maar het geld is op dus dat zal nog wel even duren. Vijf nummers staan er op de EP, maar dat is eigenlijk al te veel. We hadden twee dagen in de studio om alles op te nemen. Om het helemaal goed te doen, wil je het liefst aan alle nummers even veel tijd besteden. Op het laatste moment is het nachtwerk geworden.”


KEUZES:

FILM OF MUZIEK:
“Nu zeker muziek, omdat ik hou van het directe podium.”

AMSTERDAM OF ZO SNEL MOGELIJK DE WIJDE WERELD IN?
“Amsterdam, en zeker de omgeving waar wij ons bevinden. Daar komt sowieso driekwart van de mensen uit de wijde wereld. Je ziet er alles voorbij komen.”

HOUT OF GOUD?
“Dan ga ik voor goud, omdat ik totaal niet met hout om kan gaan.”

WAAROM MAAK JE MUZIEK?
“Dat heeft puur te maken met de drive om een feestje te bouwen. We houden allen van bepaalde muziek die we in Nederland niet veel konden vinden. Dus zijn we zelf iets begonnen.”

WAT IS JULLIE EERSTVOLGENDE OPTREDEN EN WAAROM MOETEN WE THE WOODEN CONSTRUCTIONS LIVE GAAN ZIEN?
“12 februari staan we in 3VOOR12Radio Live in Desmet. Je moet ons gaan zien, omdat ik waarschijnlijk een brand veroorzaak door het per ongeluk omstoten van de mixtafel.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12