Hollandse Nieuwe Sheriff of Hong Kong houdt van EP’s Hollandse Nieuwe Sheriff of Hong Kong houdt van EP’s

‘Een album moet direct helemaal goed zijn'

, Renee Hartog

Hollandse Nieuwe Sheriff of Hong Kong houdt van EP’s

‘Een album moet direct helemaal goed zijn'

Renee Hartog ,

Hollandse Nieuwe Sheriff of Hong Kong doet soms een beetje moeilijk. Maar dat doet de band niet expres, dat gaat gewoon vanzelf. Ofwel, zoals zanger/gitarist Tom zegt: "We gaan echt niet aan de slag met notenbalkjes, maar inderdaad, onze insteek is wel om iets alternatievere en experimentele muziek te maken."

‘Een album moet direct helemaal goed zijn'

WIE OF WAT IS SHERIFF OF HONG KONG?
“Dat is een bandje uit Soest. We zijn met z’n drieën, Harmen, Marnix en ik, Tom, en maken experimentele post-punk. We bestaan nu zo’n twee jaar. Vorig jaar november hebben we onze eerste echte EP uitgebracht. In 2007 ook een, maar dat was meer soort van demo. En nu gaan we weer een EP opnemen. Ja, we houden nogal van EP’s.”

VANWAAR DE NAAM?
“Het is een nummer van Captain Beefheart. Niet echt iets van onze tijd nee, maar Marnix vond deze band in zijn z’n vaders platenkast. En we vinden het alle drie nogal goede muziek, vandaar.”

3VOOR12 OORDEEL: Wiskunde, droge gitaren, power, zweet en toch poppy. Het bewijs is eindelijk geleverd; Victims Family kan volgbaar rocken, zonder de freak teleur te stellen.
“Victims Family? Oh, is dat post-punk? Nou, dat vind ik wel een mooie beschrijving hoor. Het is inderdaad wel een beetje onze insteek; goed muziek maken, maar toch met een iets alternatievere en meer experimentele inslag. We proberen gewoon heel veel te schrijven, en het makkelijke laten we dan vervolgens weg. Maar het is niet zo dat we aan een tafeltje gaan zitten met een notenbalkje om liedjes te maken ofzo. We zijn niet echt bezig met wiskundige formules. Het komt eigenlijk vanzelf.”

KEUZES:

EP of album?
EP. We denken gewoon dat we nog veel beter kunnen. En we hebben liever dat een eventueel album gelijk echt helemaal goed is. Dus voorlopig toch nog even liever een EP.”

LABEL OF LEKKER ALLES ZELF DOEN?
“Het liefst iets er tussenin, als dat zou kunnen. Dus veel zelf doen, maar ondertussen wel een label achter je hebben. Dan heb je toch een soort van hogere kracht achter je. Dat klinkt misschien heel spiritueel, maar ik bedoel meer dat je niet alles zelf kunt doen, ook financieel niet.”

STUDIO OF PODIUM?
“Toch studio, denk ik uiteindelijk. Ik vind het podium heel gaaf, maar als ik echt zou moeten kiezen… Ik denk dat ik toch iets meer voldoening haal uit het werken in de studio. We hebben zelf nog nooit getourd, maar ik denk dat het op een gegeven moment allemaal een beetje hetzelfde blijft. Dat touren heb je na een half jaartje wel weer een beetje gezien, maar zo’n studio, dat is een soort van speeltuintje, dat blijft een uitdaging. Daar blijf je nieuwe dingen proberen.”

WAAROM MAAK JE MUZIEK EN WAT WIL JE BEREIKEN?
“Elke band wil van zijn muziek kunnen leven denken, denk ik. En dat hoop ik ook ooit te bereiken. En verder? iets heel vets, heel erg goeds, maken. Dat is denk ik het hoogst haalbare.”

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12