Goud Graven met Eric van den Bogaard (DJBroadcast) Goud Graven met Eric van den Bogaard (DJBroadcast)

Yuro&Trago, Elliott Smith, N*E*R*D

, Fiona Fortuin

Goud Graven met Eric van den Bogaard (DJBroadcast)

Yuro&Trago, Elliott Smith, N*E*R*D

Fiona Fortuin ,

Voortaan maandelijks, nog dikker en met een stevige kaft eromheen. Het gratis danceblad DJBroadcast is vernieuwd. Redacteur van het eerste uur Eric van den Bogaard graaft naar zijn goud in het 3VOOR12 archief.

Yuro&Trago, Elliott Smith, N*E*R*D

Het is februari en het tweede nummer van DJBroadcast ligt alweer klaar om verstuurd te worden. Voor wie het nog niet wist, het gratis danceblad verschijnt sinds dit jaar maandelijks. Daarbovenop is het inmiddels 84 pagina's tellende blad in een oplage van 25.000 voortaan gestoken in een stevige, zogenaamde glossycover. Dit alles ter viering van het vijfjarig bestaan.

'Is het dan nog wel gratis?' is de vraag die de redactie van veel lezers krijgt. "Ja", zegt redacteur van het eerste uur Eric van den Bogaard. "En dat blijft het ook." Vrees dat de financiële crisis ook het blad zal treffen, heeft hij niet. "Het voelt goed, de adverteerders trekken zich niet terug. We hebben nu dan ook een nog beter product te bieden. Het had eerst veel weg van een krant, dat snel een vodje werd. De vernieuwde versie is meer een bewaarexemplaar." Van den Bogaard graaft naar zijn favorieten in het 3VOOR12 archief.

House is Dood – artikel Rebelbass 10 september 2004
"Door dit artikel kwam de redactie tot het besef dat DJBroadcast daadwerkelijk gelezen wordt. We waren net begonnen, elke potentiële adverteerder had nog een uitgebreide uitleg nodig over wie je bent en wat je doet. Naar aanleiding van een artikel in Playboy- van alle bladen- waarin het einde van house werd besproken, kondigden wij onze stop aan. 'Tot onze spijt moeten wij U meedelen dat DJBroadcast er per direct mee ophoudt in verband met de dood van de house. Er is gelegenheid tot afscheid nemen in elke verlaten club bij U in de buurt', schreven we. Als grap bedoelt natuurljik, maar het is toen door veel mensen serieus genomen. Dat was voor ons een openbaring. We werden bekend."

Melon @ 11 5-4-2008 (deel 1 en 2)
"Melon is een van de beste dj's in Nederland, maar wordt jammer genoeg door veel mensen nog niet als zodanig gezien. Hij is de belichaming van het succes van de Nederlandse dance van de afgelopen tijd. Hij beleeft echt zijn muziek achter de draaitafels. 11 was een soort van huiskamer voor mij, ik kwam er vaak en dan al vroeg op de avond als er mensen nog zaten te eten en er misschien twee mensen met een drankje in de hoek van de dansvloer stonden. Hoe rustig ook, zelfs op die momenten zie je een Melon achter de draaitafel staan die helemaal in de muziek opgaat. Een echte dj, dat is hij. Voor DJBroadcast heeft hij veel betekend. De eerste 26 edities heeft hij samen met Nuno dos Santos grafisch vormgegeven."

Yuro & Trago live-set
"In de beginperiode was het Amsterdamse label Rushhour een soort van gesloten bastion, heel erg op zichzelf. Tegenwoordig richten ze zich meer naar buiten toe, het resultaat is meteen goed merkbaar. Als Rushhour mannen zorgen Yuro & Trago voor een frisse impuls in de dance. In onze eerste editie van dit jaar tipten wij ze als één van de negen danceartiesten die volgens ons dit jaar van betekenis zullen zijn. Yuri (Boselie ofwel Cinnaman, red.) en Tom Trago weten zowel ieder apart als samen op een ongecompliceerde manier muziek te maken en je het ook zo te laten beleven."

Elliott Smith – New Monkey
 "Ik ben nogal beïnvloed door mijn ouders als het om muziek gaat. Mijn vader en ik wisselen vaak muziek uit, hij staat net als ik overal voor open. Een paar weken geleden gaf hij me een cd van Elliott Smith. De sfeer die Smith creeert met zijn muziek, daar hou ik heel erg van."

N*E*R*D live op Lowlands 2008
"Het grappige bij hiphop is momenteel dat in plaats van de underground de mainstream de beste en vernieuwende sound brengt. Dr. Dre, Timbaland en N*E*R*D maken vette, tijdloze productie en tegelijkertijd zorgen ze voor een enorme impuls. Hoe bijvoorbeeld N*E*R*D techno op hiphop heeft toegepast en meer genres met elkaar verbond. Op Lowlands zag ik ze voor het eerst, het was een mooie puinhoop."

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12