DJ Joost van Bellen viert 25 jarig jubileum groots DJ Joost van Bellen viert 25 jarig jubileum groots

…en pakt flink uit met tour, inclusief snor

, Renee Hartog

DJ Joost van Bellen viert 25 jarig jubileum groots

…en pakt flink uit met tour, inclusief snor

Renee Hartog ,

Joost van Bellen viert dit jaar zijn 25 jarig jubileum. Reden voor de dj en 'godfather' van clubavond 'Rauw’ om er een feestjaar van te maken. Als hij genoeg sponsors vindt, wordt er flink uitgepakt met een heuse tour met het toepasselijke thema ‘Dat zit wel snor’.

…en pakt flink uit met tour, inclusief snor

Joost van Bellen beleeft in 2009 zijn 25e jaar als dj. En dat gaat hij groots vieren, onder meer met een Nederlandse tour, met het toepasselijke thema ‘Dat zit wel snor’. “Als ik genoeg sponsors vind dan wordt er flink uitgepakt”, zo onthult Van Bellen in de uitzending van Dubbel Check. “Denk Spinal Tap meets The Tubes meets Circus Rens."

De dj en 'godfather' van clubavond ‘Rauw’ wil zijn 25 jarig jubileum in ieder geval niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Het publiek kan naast Van Bellen zelf rekenen op een aantal andere dj’s en een spectaculaire liveshow met ‘een hoop kunst- en vliegwerk’. “Ik denk zelf aan de jaren zeventig, toen bands voor het eerst uitpakten tijdens liveshows, zoals The Stones die een enorme opblaasbare penis op het podium hadden staan”, zegt Van Bellen die zijn fantasie de vrije loop laat. “Idiote acts, goede decors.”

Of dit doorgaat hangt wel af van het feit of Van Bellen de sponsoring rond kan krijgen in deze tijden van crisis. Want hij wil de avonden graag betaalbaar houden. “Ik zie jongeren ook graag terug in mijn publiek”, aldus Van Bellen.”Maar die tour komt er. In het geval dat ik geen sponsors kan vinden ga ik desnoods op de fiets of met de tram langs de clubs, met een klein zakje cd’s.”

Het publiek waar Van Bellen voor draait is tegenwoordig vaak nog geen 25. “Ik zou hun vader kunnen zijn", zegt de dj. "Het verbaast me soms wel dat ook jongeren het leuk vinden wat ik doe, en dat ze me zelfs een beetje als held zien.”

Toch voelt Van Bellen zich niet oud, in tegendeel. Hij feest nog net zo hard als toen hij 25 jaar geleden, weliswaar zonder snor, voor het eerst draaide tijdens een clubavond in een kraakcafé. Zo was er onlangs de Amsterdam Fashion Week, en daarvoor een fashionweek in Milaan en weer daarvoor draaide Van Bellen een weekend in Berlijn. Kortom, één groot feest.

Aan stoppen of minderen denkt hij nog lang niet, al leeft hij niet meer helemaal van dag tot dag. “Ik zie mezelf over een aantal jaar wel op een eilandje ergens in de Middellandse Zee, bezig met het schrijven van mijn memoires enzo”, zegt hij lachend. “Nee, ik heb mijn schaapjes nog niet echt op het droge, want ik heb nogal een gat in m’n hand. Toch heb ik wel een soort van planning zodat ik misschien over een aantal jaar niet meer ieder weekend sta te draaien.”

Een ‘gewone’ baan, daar gruwelt Van Bellen in ieder geval van. “Ik kan me voorstellen dat normalere werktijden nodig zijn als je kleine kinderen hebt, maar die heb ik niet. Van negen tot vijf op kantoor, dat lijkt me afschuwelijk, zo saai. Zeg nou zelf, is er iets leukers dan dit?”

Behalve zijn jubileumtour heeft Van Bellen plannen voor een aantal showcases op festivals deze zomer en vliegt hij binnenkort ook naar Amerika. “Ik draai dit jaar voor het eerst op SXSW en daarna ga ik weer naar Miami.”


 advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12