Brandje in Paradiso verwoest apparatuur Gang Gang Dance Brandje in Paradiso verwoest apparatuur Gang Gang Dance

“Paradiso is niet in gevaar geweest”

, Atze de Vrieze

Brandje in Paradiso verwoest apparatuur Gang Gang Dance

“Paradiso is niet in gevaar geweest”

Atze de Vrieze ,

Zaterdagochtend 14 februari heeft korte tijd brand gewoed in de opslagruimte van de kleine zaal in Paradiso. De brand was vrijwel meteen onder controle, maar heeft wel de apparatuur van de New Yorkse band Gang Gang Dance verwoest. De rest van de tour is afgezegd, omdat de band vrijwel alleen onvervangbaar materiaal bij zich had. “De brand is snel ontdekt en Paradiso is geen moment in gevaar geweest”, zegt programmeur Ben Kamsma. “Maar de apparatuur van de band is volledig naar de knoppen.”

“Paradiso is niet in gevaar geweest”

Zaterdagochtend 14 februari heeft korte tijd brand gewoed in de opslagruimte van de kleine zaal in Paradiso. De brand was vrijwel meteen onder controle, maar heeft wel de apparatuur van de New Yorkse band Gang Gang Dance verwoest. De Amerikanen speelden vrijdagavond laat in Paradiso de eerste show van hun Europese tour. De rest van de tour, dertien shows, is nu afgezegd, omdat de band vrijwel alleen onvervangbaar materiaal bij zich had. “De brand is snel ontdekt en Paradiso is geen moment in gevaar geweest”, zegt programmeur Ben Kamsma. “Maar de apparatuur van de band is volledig naar de knoppen. Speel je op vrijdag de 13e, krijg je dit.”

De band zelf vertelt op zijn Myspace over het voorval. “We wisten niet precies hoe ernstig het was tot we bij de zaal aankwamen en al onze apparatuur verspreid op de parkeerplaats lag. Gesmolten, nog steeds aan het smeulen. Het meeste is niet te repareren, en de paar dingen die niet fysiek vernield leken, bleken aangetast door het bluswater. (…) We hebben nog even overwogen om gewoon maar wat nieuwe apparatuur te huren of kopen en elke avond maar wat te improviseren, maar dat gaat gewoon niet werken.”

De band is op dit moment nog steeds in Amsterdam, om de zaak af te handelen met de verzekering van Paradiso. “We hebben de band zo goed mogelijk proberen op te vangen”, vertelt Kamsma. “Voor ons valt het allemaal mee, maar voor de band is het gewoon hartstikke zielig. Er zijn wel wat tranen gevloeid.”
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12