Bazz (Van Katoen) begint nieuwe band Bazz (Van Katoen) begint nieuwe band

Genaamd, hoe kan het ook anders: BAZZOOKAS!

, Erik Zwennes

Bazz (Van Katoen) begint nieuwe band

Genaamd, hoe kan het ook anders: BAZZOOKAS!

Erik Zwennes ,

Een nieuw album van Van Katoen laat nog even op zich wachten. Bazz, de zanger van de punkmetal formatie begint samen met skaband The Palookas een zijproject: Bazzookas.

Genaamd, hoe kan het ook anders: BAZZOOKAS!

Nu de punkmetal band Van Katoen even stil ligt voor het opnemen van een nieuwe plaat, hebben de bandleden tijd voor wat anders. Zanger Bazz heeft een nieuwe plek voor zijn teksten gevonden. Samen met de ska-klanken van The Palookas maakt dat: Bazzookas!

Tot afgelopen vrijdag hielden de bandleden het voornemen nog liever stil. “Toen was ons eerste concert,” vertelt Bazz trots. “We hebben het ook niet aangekondigd. Stel dat zoiets niet goed voelt of dat de hun zanger en mijn teksten niet werkt, maar het ging geweldig. The Palookas is zo’n goede band en samen met de teksten van Van Katoen onstaat er een geweldige energie.”

In eerste instantie was het de bedoeling dat rond deze tijd het nieuwe Van Katoen album af zou zijn. Inmiddels spreekt de band van een release rond december van dit jaar. Maar Bazz ontkent dat er problemen zijn. “Het moet gewoon iets heel groots worden. Daar nemen we de tijd voor, even de druk van de ketel.”

Volgens Bazz is de overstap naar de ska zo gek nog niet. “Ik ben saxofoon gaan spelen dankzij madness. Het werkt echt wonderwel.” De nummers moeten soms wel wat worden aangepast. Sowieso zingt Bazz de meeste nummers samen met Charles, de zanger van The Palookas. En nu? “Veel spelen. We willen er lekker mee gaan touren en ik zie er ook wel een plaat van verschijnen.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12