Awakenings past tijdschema aan voor Eindhovenaren Awakenings past tijdschema aan voor Eindhovenaren

Organisatie denkt aan zesde festival area

, Fiona Fortuin

Awakenings past tijdschema aan voor Eindhovenaren

Organisatie denkt aan zesde festival area

Fiona Fortuin ,

Wie grootse plannen heeft, kan vaak niet wachten ze met de buitenwereld te delen. De tweede editie in Eindhoven moet nog plaatsvinden en nu al presenteert Awakenings zijn Paasbeste idee. "“Met Pasen is iedereen drie dagen vrij, het is het moment om nog net iets meer show en leuke dingen te laten zien."

Organisatie denkt aan zesde festival area

En weer wil Awakenings geen dag rustig voorbij laten gaan tijdens Pasen. De organisatie maakte gisteren zijn grootse plannen bekend voor het april weekeinde. En dat terwijl de tweede editie in Eindhoven nog moet plaatsvinden. Pasen overschaduwt Eindhoven, zou je bijna kunnen zeggen. Drie avonden die elk een andere invulling krijgen: een 10 jaar Japan Special, een 1997-2001 Special en een b2b Special.

Directeur Rocco Veenboer vertelt in Dubbel Check: “Met Pasen is iedereen drie dagen vrij, het is het moment om nog net iets meer show en leuke dingen te laten zien. Maar waarom een 1997-2001 special? Die periode behelst de tijd voor de verbouwing van de gashouder. Dat wordt dus een old school techno feestje.”

Maar voor het zover is, zit hij nog eerst nog met zijn hoofd in het zuiden. Aankomend weekend vindt voor de tweede maal een Awakenings editie buiten de Randstad plaats, in het Klokgebouw in Eindhoven. “Het is eigenlijk alweer veel te lang geleden dat we hier waren. Maar we houden het bewust op één keer per jaar. Dan houd je het bijzonder.” Vorig jaar is alles goed verlopen, vertelt Veenboer. Maar een ding was belangrijk genoeg om aan te passen: het tijdschema. “Het was leuk om te zien hoe vroeg mensen komen en hoe lang ze blijven. Het programma is om die reden ook anders. Nu hebben we om twaalf uur een headliner staan, in Amsterdam beginnen we daar om een  01.00 mee.”

Naast de Paaseditie staat ook het festival op de agenda. Maar daar wil Veenboer nog niets over melden. “Zo’n 80% van het programma is rond, maar ik wil nog niets zeggen. Wel denken we aan een zesde area.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12