Aankondiging 3VOOR12RADIO LIVE, 26 februari: The War On Drugs, The Gaslight Anthem en Charlie Winston Aankondiging 3VOOR12RADIO LIVE, 26 februari: The War On Drugs, The Gaslight Anthem en Charlie Winston

Wie spelen er en wat kun je verwachten?

, Renee Hartog

Aankondiging 3VOOR12RADIO LIVE, 26 februari: The War On Drugs, The Gaslight Anthem en Charlie Winston

Wie spelen er en wat kun je verwachten?

Renee Hartog ,

Amerika en Engeland zijn deze week vertegenwoordigd in Desmet, en wel in de vorm van mooie liedjes van respectievelijk The War On Drugs, The Gaslight Anthem en Charlie Winston.

Wie spelen er en wat kun je verwachten?

Mooie liedjes deze week in Desmet, en wel uit Amerika en Engeland. 

The War On Drugs
Op het nippertje is er een mooie vervanging gevonden voor Neko Case, die toch niet kwam, en wel in de vorm van The War On Drugs. Deze Amerikaanse band brengt naar eigen zeggen een dosis West Coast rock naar hun thuishaven Philadelphia. Zij doet met indrukwekkende gitaarpartijen, mooie teksten en fijne melodieën.

The Gaslight Anthem
De tweede plaat vanThe Gaslight Anthem, ‘The Sound of ‘59’, die vorig jaar uitkwam, werd erg goed ontvangen. Deze Amerikaanse rockers beschrijven hun eigen sound als zijnde een ‘Bruce Springsteen die covers van The Cure zingt, maar dan net ietsjes agressiever’. Ofwel, Amerikaanse punkrock meets een soort van melancholische folk, waarbij een lichtelijk rauwe stem gevoelige teksten brengt die wel geschreven lijken te zijn zo rond ‘the year ‘59’…. 

Charlie Winston

Via Amerika en Canada komen we vervolgens aan in Engeland, want dat is waar singer/songwriter Charlie Winston vandaan komt. Multi-instrumentalist Charlie maakt liedjes met vleugjes Tom Waits, Bob Marley, Jeff Buckley en Stevie Wonder. Schijnbaar simpel, maar vergis je niet, ze zitten geraffineerd in elkaar. Charlie Winston komt uit een meer dan muzikale familie (zo is singer/sonwriter Tom Baxter z’n broer) en werkte in de loop van de jaren samen met tal van muzikanten. Nu is ‘ie solo, maar hij brengt zijn liedjes met de energie en passie van een hele band.

Zelf aanwezig zijn bij 3VOOR12RADIO LIVE in Desmet in Amsterdam? Zet jezelf op de gastenlijst via http://3voor12.vpro.nl/gastenlijst. 3VOOR12RADIO LIVE wordt gepresenteerd door Eric Corton en is iedere donderdag van 22:00-01:00 uur op 3FM te beluisteren.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12