3VOOR12 Presenteert... Kyteman!

3VOOR12 organiseert exclusief concert en geeft kaarten weg

Redactie 3VOOR12 ,

20 februari verschijnt het album The Hermit Sessions van de Utrechtse Kyteman. 3VOOR12 organiseert daarom diezelfde avond een exclusief optreden in Desmet onder de noemer 3VOOR12 Presenteert… Kyteman! Voor deze 3VOOR12 Presenteert-showcase worden vanaf 6 februari kaarten weggegeven op 3VOOR12, 9 februari kaarten weggegeven in diverse programma’s op 3FM en in de 3VOOR12 Nieuwsbrief.

3VOOR12 organiseert exclusief concert en geeft kaarten weg

20 februari verschijnt het album The Hermit Sessions van de Utrechtse Kyteman. 3VOOR12 organiseert daarom diezelfde avond een exclusief optreden in Desmet onder de noemer 3VOOR12 Presenteert… Kyteman! Voor deze 3VOOR12 Presenteert-showcase worden vanaf 6 februari kaarten weggegeven op 3VOOR12, 9 februari kaarten weggegeven in diverse programma’s op 3FM en in de 3VOOR12 Nieuwsbrief.  Kyteman’s album is al op 6 februari te beluisteren in de Luisterpaal en wordt op 23 februari 3VOOR12’s Album van de Week. En het concert is vanaf maandag 2 maart te zien als concert van de week op3VOOR12TV te beluisteren in 3VOOR12RADIO op 3FM.

Met zijn show op Noorderslag haalde Kyteman vorige maand alle headlines. 3VOOR12 redacteur Atze de Vrieze schreef over Kyteman’s optreden op Noorderslag: “Kyteman's Hiphoporkest heeft drie belangrijke kernwaarden in huis: durf, verstand van zaken en goede liedjes. Sommige mensen noemen hem al de hiphop-Mozart. Hij is op zijn minst een fenomeen.”

De 22-jarige Colin Benders leidt het bijzondere project: twaalf muzikanten en negen vocalisten vormen samen een heus Hiphoporkest.  Praktisch is het natuurlijk niet, zo’n Hiphoporkest. Maar dat is voor Colin Benders totaal niet belangrijk: “Het is het beste voor de muziek als ik het in deze formatie doe, dus ik zou het zonde vinden als ik moet downsizen. Dan doe ik liever minder optredens. Kunst is bedoeld om los van alles wat kan en bewezen is, te bedenken wat mogelijk zou zijn. Wat zou mooi zijn, wat zou een toevoeging zijn aan het geluk van een mens en wat wil ik zelf horen.”
 
KAARTEN WINNEN
Kaarten voor de 3VOOR12 Presenteert… Kyteman! showcase worden vanaf 9 februari weggegeven in de 3VOOR12 Nieuwsbrief, op 3FM.nl en bij de 3FM programma’s 3VOOR12RADIO, Giel, MetMichiel,  Rabradio en Roosmarijn. Vrijdag 6 februari om 18:00 uur gaat de gastenlijst op 3VOOR12 open voor vroege vogels.