Textures brengt verzamelaar uit voor Indiase markt Textures brengt verzamelaar uit voor Indiase markt

Doemscenario in Bangalore: "promoter failliet; band hotel uitgetrapt"

, Ingmar Griffioen

Textures brengt verzamelaar uit voor Indiase markt

Doemscenario in Bangalore: "promoter failliet; band hotel uitgetrapt"

Ingmar Griffioen ,

Metalband Textures maakt werk van de verovering van India. 5 december speelde de groep voor 6000 man in Bangalore en op 4 januari komt speciaal voor de Indiase markt een verzamel-cd uit bij EMI India. Bangalore was een bijzondere ervaring: "De promoter ging failliet, we zijn het hotel uitgetrapt en mensen werden met stokken van het veld geslagen."

Doemscenario in Bangalore: "promoter failliet; band hotel uitgetrapt"

De Brabantse metalband Textures maakt werk van de verovering van India. Op 5 december speelde de groep voor 6000 man op een festival in Bangalore en op 4 januari komt speciaal voor de Indiase markt een verzamel-cd uit. Voor de release van Textures - Extracts 2004-2009 tekende Textures bij EMI India. Bangalore was een bijzondere ervaring, vertelt manager Daniel Regan: "Alles ging verkeerd; de promoter ging failliet, we zijn het hotel uitgetrapt en aan het eind van het festival werden mensen met stokken van het veld geslagen."

Een maand terug meldden we al dat Textures naar India ging, maar ondanks maanden van onderhandelingen en diverse contracten was de deal met EMI nog niet helemaal beklonken. Inmiddels is alles 100% rond volgens manager Regan. "Het is pas een paar dagen voor Bangalore rond gekomen. Ideaal was natuurlijk als de release gelijk uit was gekomen, zodat we die op het festival al konden verkopen." Dat bleek door de drukte rond festival en feestdagen te kort dag en dus is de release naar 4 januari verschoven.

De voortekenen bedrogen niet; eenmaal in India ging niet alles van een leien dakje. Regan lacht: "Het was een ervaring uit het leven. Alles werd uitgesteld, we spraken op een gegeven moment maar van 'Indian Standard Time'. En de promoter ging failliet." Die had alle rekeningen nog niet voldaan, dus vroeg het hotel of de Nederlandse heren even wilden uitchecken. "Pardon? We hebben nog een avond toch? Toen hebben we zelf maar betaald. Het was echt een doemscenario. We proberen nog het achterstallige geld terug te krijgen, maar die kans lijkt zeer klein."

Regan is niettemin tevreden: "We hebben het overleefd en zijn een ervaring rijker. En om de eerste keer naar zo'n markt te gaan en break-even te spelen, daar ben ik eigenlijk al heel blij mee." Spelen voor 6000 enthousiaste Aziaten maakte veel goed. "Dat was geweldig. Sommigen hadden wel 40 uur met de trein gereisd. What the fuck?! Ze kwamen uit Bangladesh en Sri Lanka om Textures te zien. Mensen vroegen of ze op de gastenlijst mochten, omdat ze al het geld aan de trein hadden uitgegeven. Tuurlijk!"

Nu de Indiase release zeker is, hoopt Regan het Textures-verhaal uit te breiden naar Indonesië en Maleisië. "Het mooie is dat we in India een basis hebben en terug kunnen komen. Het plan is nog steeds om het door te trekken naar A-markt Australië. Dan kun je net zo goed wat ertussen ligt erbij pakken."

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12