Song van het Jaar: de keuze van Odilo Girod (Coparck) Song van het Jaar: de keuze van Odilo Girod (Coparck)

“Het lijkt mij ook leuk om Paradiso plat te spelen”

, Tomas Delsing

Song van het Jaar: de keuze van Odilo Girod (Coparck)

“Het lijkt mij ook leuk om Paradiso plat te spelen”

Tomas Delsing ,

Odilo Girod, frontman van de Amsterdamse band Coparck, heeft grote twijfels. Vooral over de volgorde van de nummers, maar ook het uitleggen waarom hij iets goed vindt, valt zwaar. Daarom komt het uiteindelijk tot een allesbehalve traditionele top vijf, met zes nummers en een gedeelde tweede plaats.

“Het lijkt mij ook leuk om Paradiso plat te spelen”

Odilo Girod, frontman van de Amsterdamse band Coparck, heeft grote twijfels. Vooral over de volgorde van de nummers, maar ook het uitleggen waarom hij iets goed vindt, valt zwaar. Daarom komt het uiteindelijk tot een allesbehalve traditionele top vijf, met zes nummers en een gedeelde tweede plaats.

Coparck treedt, net als Go Back To The Zoo,Diggy Dex en twee surprise-acts, op tijdens de speciale vijf uur durende Song Van Het Jaar 2009 live uitzending op 3FM op donderdag 17 december.

1. Phoenix – Lisztomania
“Deze hele plaat is gewoon super. Dit is ook een van de beter nummers daarvan: heel mooi. Phoenix heeft een hele goede sound. Ik vind dat altijd lastig uit te leggen, sommige nummers doen je gewoon wat. Het lekkere hieraan is dat het heel funky en groovy is. Eerlijk is eerlijk, ik kies het nummer ook een beetje vanwege de geweldige plaat, maar had bij deze track echt meteen zo’n ‘Knal! Die!’ gevoel.”

2. Whitest Boy Alive – 1517 en Fleet Foxes – Mykonos
“Ik kan echt niet kiezen tussen deze twee tracks, dus maak ik er een gedeelde tweede plaats van.  Bij Whitest Boy Alive vind ik de eenvoud altijd heel erg knap. Het lijkt allemaal heel erg simpel, maar steekt ontzettend vernuftig in elkaar. Het klopt gewoon goed: funky popliedjes met een swing erin die alleen van vier blanke nerds kan komen. Natuurlijk speelt het ook wel mee dat ze gisteravond weer heel Paradiso plat speelden, dat lijkt mij eigenlijk ook wel een keer leuk om te doen.
Het nummer van Fleet Foxes is ook fantastisch, als ik er nu over nadenk misschien wel nog beter dan Whitest Boy Alive, maar daar zal ik straks vast weer anders over denken. In ieder geval zijn de sfeer en samenzang in de muziek verschrikkelijk mooi, eigenlijk bij al hun nummers.

3. El Pino and the Volunteers – There’s No Cure For Stupidity
“Mooi nummer van een geweldige plaat. Ik vind ze echt veel beter geworden: beter geluid, veel coherenter, echt in alle opzichten beter dan de eerste. Wel veel minder country, maar hier staan echt nog wel een paar hits op.”

4. Moss – I Apologize
“Echt het mooiste nummer van de plaat, helemaal te gek. Ik wist al een beetje welke kant de nieuwe plaat op zou gaan. Ten opzichte van hun debuut is Moss een veel strakkere band geworden en Marien vooral live een betere zanger. Hij leert zijn stem al doende steeds beter kennen, dat hoor je. Mooi is dat het eerder klinkt alsof de liedjes ontstaan zijn, dan dat iemand ze bedacht heeft.”

5. Coparck – A Dog And Pony Show
“Mag ik een eigen nummer in de lijst zetten? Niet bescheiden, maar ik ben er gewoon heel trots op. Dit nummer is heel anders dan ons andere materiaal. Zoveel energie, dat hebben we nog niet eerder gedaan. De drive, de sound en die geweldige trompetsolo op het eind zijn helemaal te gek. Precies wat ik voor ogen had. Ik vind het ook een van de leukere nummers om live te spelen, het knalt er zo lekker in.”


WAT? NOG NIET GESTEMD?
Geen nood, dat kan nog en wel hier! Je kunt uit de geselecteerde nummers jouw top vijf van het afgelopen jaar samenstellen via de stemtool. Stemmen kan tot maandag 14 december 11.57 uur. Door te stemmen bepaal je niet alleen wie de winnaar wordt, maar ook hoe de speciale awardshow eruit gaat zien. De show, die te volgen zal zijn via 3FM, vindt plaats op 17 december van 19.00 tot 00.00 uur in de Amsterdamse Desmet Studio’s en zal, onder voorbehoud in verband met het Glazen Huis, gepresenteerd worden door Eric Corton, Annemieke Schollaardt en Michiel Veenstra.
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12